8χρονο κορίτσι, θύμα απαγωγής, εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Ελβετίας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αίσιο τέλος δόθηκε στην απαγωγή ενός παιδιού από τη Γαλλία, που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, κινητοποιώντας άμεσα την αστυνομία.

To κορίτσι από την ανατολική Γαλλία,  που απήχθη την προηγούμενη Τρίτη, εντοπίστηκε από τις αρχές στην Ελβετία, μαζί με την μητέρα του.

Το κοριτσάκι βρέθηκε, όντας σε καλή φυσική κατάσταση, σε μια κατάληψη σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο συνοριακό χωριό Σεν- Κρουά.

Η μητέρα της, ονόματι Λόλα Μοντεμάτζι, τελεί υπό κράτηση στα χέρια της αστυνομίας.

Η Μοντεμάτζι φέρεται να είχε διατάξει την απαγωγή της κόρης της, η οποία διέμενε με τη γιαγιά της, καθώς η μητέρα είχε χάσει την επιμέλεια.

Η απαγωγή διεξήχθη από τρεις άντρες, οι οποίοι παρέδωσαν το κορίτσι στην μητέρα του μέσα σε ένα εικοσάλεπτο, χωρίς να χρησιμοποιήσουν βία.

Η επιμέλεια του παιδιού είχε δοθεί στη γιαγιά του πέρσι τον Ιανουάριο, αφότου η μητέρα του είχε δηλώσει στον δικαστή πως σκόπευε να ζήσει «στο περιθώριο της κοινωνίας».

Προηγουμένως, η γυναίκα είχε εκφράσει την πρόθεσή της να περάσει τη ζωή της σε κάποιο κινητό κατάλυμα, θέλοντας να περνά όσο το δυνατόν πιο «απαρατήρητη».

Όπως όλα δείχνουν, οι απαγωγείς που δούλεψαν για λογαριασμό της Μοντεμάτζι μετέβησαν στο σπίτι της γιαγιάς του παιδιού, παριστάνοντας τους άντρες της Πρόνοιας.

Οι  τρεις απαγωγείς διέσχισαν τα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας πεζοί, έχοντας μαζί τους το παιδί, συνοδευόμενοι και από την μητέρα.

Αφού πέρασαν τα σύνορα, την μητέρα και το παιδί παρέλαβε ένα βαν, το οποίο της μετέφερε λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, στο σπίτι μιας άλλης γυναίκας που φιλοξένησε την Μοντεμάτζι και την κόρη της για μια νύχτα.

Την επομένη,  η μητέρα και το κορίτσι μεταφέρθηκαν με ένα νέο όχημα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο.

Λίγες ημέρες μετά, η ελβετική αστυνομία κατέφθασε στην κατάληψη, διέσωσε το παιδί και συνέλαβε την μητέρα, η οποία δεν αντιστάθηκε.

Η Μοντεμάτζι κρατείται στην Ελβετία, έως ότου εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και έκδοσής της στη Γαλλία.

Το κοριτσάκι βρίσκεται προσωρινά υπό την επίβλεψη ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, ενώ σύντομα θα επιστρέψει και αυτό στη Γαλλία και τη γιαγιά του.

Για την απαγωγή του κατηγορούνται συνολικά 5 άνδρες, 4 εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί.

Η απαγωγή χαρακτηρίστηκε ως μια «επιχείρηση στρατιωτικής ακριβείας», με τους απαγωγείς να είναι «τέλεια προετοιμασμένοι» και να έχουν δώσει στο εγχείρημά τους την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Λίμα».

Οι απαγωγείς φέρονται να ήταν εξοπλισμένοι με γουώκι- τώκι, κατασκηνωτικό εξοπλισμό, ψεύτικες πινακίδες αυτοκινήτων και έναν χρηματικό προϋπολογισμό της τάξεως των 3.000 ευρώ, για τυχόν έκτακτα έξοδα.

Στο σπίτι ενός εκ των ανδρών ανευρέθηκε ένα χειρόγραφο «σενάριο» που υποδείκνυε τα λόγια που έπρεπε να πουν οι απαγωγείς στη γιαγιά του κοριτσιού.

Οι άνδρες δεν ήταν γνωστοί στην αστυνομία, ενώ φαίνεται πως ανήκουν σε μια ομάδα «επιβιωτιστών», οι οποίοι αντιτίθενται στο κράτος και στην ιδέα ότι μπορεί να απομακρύνει τα παιδιά από τους γονείς τους.

Όπως και η μητέρα του παιδιού, οι απαγωγείς ζουν, με δική τους επιθυμία, στο «κοινωνικό περιθώριο», ενώ ένας από αυτούς κατέθεσε ότι με την απαγωγή πιστεύει πως «έσωσε τη ζωή ενός παιδιού».

Η Μοντεμάτζι φαίνεται, τέλος, πως είχε έρθει αρχικά σε επαφή με τους απαγωγείς μέσω του διαδικτύου.

ΠΗΓΗ: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα