Κασσελάκης – Ανδρουλάκης: Με οδηγό τον Βελόπουλο στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές

από fimotro

Όχι δεν είναι υπερβολή: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης είναι αποφασισμένοι να πάνε μέχρι τις εκλογές ακολουθώντας την τακτική του Κυριάκου Βελόπουλου. Το είπε ο Μάκης Βορίδης, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσα έγιναν στη Βουλή τη Μ. Τρίτη το απόγευμα, όταν ο Σωκράτης Φάμελλος –εκφράζοντας τη γραμμή του προέδρου του κόμματός του– και ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέβηκαν στο βήμα για να μιλήσουν, υποτίθεται, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους δικαστικούς χάρτες.

Να μιλήσουν δηλαδή για ένα νομοσχέδιο μέσω του οποίου επιχειρείται να μειωθεί ο χρόνος απονομής δικαιοσύνης. Να διευκολυνθούν οι πολίτες. Να σταματήσουν οι πολυετείς και κοστοβόρες διαδικασίες και να επιχειρήσουν να βρουν το δίκιο τους. Να θέσουν έστω κάποιες προϋποθέσεις για ένα σημαντικό για την κοινωνία νομοσχέδιο.

Και τι είπαν; Τα πάντα, εκτός από το θέμα που έπρεπε να συζητήσουν, ενώ στη συνέχεια το καταψήφισαν. Όπως και όλα τα άλλα νομοσχέδια που έχουν έρθει στη Βουλή. Έφτασαν άλλωστε στο σημείο να καταψηφίσουν μέχρι και το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, την οποία στη συνέχεια έκαναν σημαία τους στις περιοδείες τους. Τόσο καλά. Τόσο τραγελαφικά.

Γιατί λέμε πως έχουν οδηγό τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης; Μα διότι μονίμως κινείται σε αυτήν τη λογική. Ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και μιλά για οτιδήποτε άλλο εκτός από το θέμα που συζητείται. Βάζει στο τραπέζι θεωρίες συνωμοσίας για κάθε ζήτημα. Από τα εμβόλια και την πανδημία παλαιότερα, μέχρι την τραγωδία των Τεμπών και άλλα πολλά.

Έτσι και οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που δηλώνουν κόμματα εξουσίας. Διότι και ο Στέφανος Κασσελάκης αυτό κάνει, αλλά εκτός Βουλής. Μια συνέντευξή του να δει κανείς, τις έχει δει όλες. Μια κασέτα που επαναλαμβάνεται και κάθε φορά προστίθεται και μια νέα θεωρία που όμως έχει την ίδια βάση. Καταστροφολογία, λαϊκισμός και τοξικότητα με μια μεγάλη δόση life style για να ξεφεύγει από τα δύσκολα. Δηλαδή απ’ όλα όσα αφορούν τους πολίτες και τη χώρα και για τα οποία δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις. Δεν έχει καμία θέση παρά μόνο μοιράζει χρήματα στους πάντες. Δεκάδες δισεκατομμύρια, σαν αυτά του Σώρρα με τα ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής, που θα έσωζαν τη χώρα και θα αποπλήρωναν το χρέος της. Ενώ θα έμεναν και για το σύνολο των κατοίκων αρκετά για να ζουν σαν… εμίρηδες.

Από κοντά και ο μονίμως θυμωμένος Νίκος Ανδρουλάκης. Καταγγέλλει, φωνάζει, διαμαρτύρεται, αναπαράγει ρητορική της δεκαετίας του 1980. Βγάζει το χειρότερο… ΠΑΣΟΚ στη δημοσιότητα. Αυτό που είχε σημαία του τον αυριανισμό. Ουσιαστικά με τον τρόπο του επαναφέρει και ένα καίριο ερώτημα: Γιατί να ψηφίσει κάποιος το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη όταν υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη;

Γιατί να ψηφίσει τον… στριμμένο γείτονα όταν από την άλλη μεριά έχει έναν ταξιδιώτη της ζωής που μπορεί να μην έχει τίποτα να πει, αλλά δεν φωνάζει. Τουλάχιστον όχι όταν δεν… στριμώχνεται από τις ερωτήσεις για τις οποίες δεν έχει την κατάλληλη ατάκα για ν’ απαντήσει.

Αυτά έγιναν πάλι στη Βουλή. Η φωνή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Σωκράτης Φάμελλος, επανέλαβε όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε το ίδιο. Και από προτάσεις; Ένα σωρό. Ποιες; Μα να φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κυρίως όμως να μη λάβει μεγάλο ποσοστό στις εκλογές. Γιατί; Για να μπορούν να το επικαλεστούν στο εσωτερικό των κομμάτων τους και να γλιτώσουν τις καρέκλες τους που τρίζουν. Ειδικά του προέδρου που θα έρθει τρίτος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα