30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Ισχυρός μετασεισμός στην Κρήτη

από fimotro

Με 5,3 ρίχτερ ξύπνησαν οι κάτοικοι στο νησί

Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 8.00 στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η δόνηση είχε επίκεντρο 21 χλμ δυτικά, βορειοδυτικά της Άρβης. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Λέκκας: αρκετά επικίνδυνη η κατάσταση για τους κατοίκους

Για τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη και τους μετασεισμούς που ακολουθούν μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

“Κυρίαρχο στην περιοχή είναι οι μετασεισμοί, οι οποίοι μπροστά στα μάτια μας γκρέμιζαν σπίτια τα οποία είχαν υποστεί κάποιες βλάβες. Οι μετασεισμοί αυτοί κάνουν την κατάσταση αρκετά επικίνδυνη για τους κατοίκους όταν κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης και στα χωριά που υπέστησαν βλάβες” τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως είπε, αμέσως μετά τον σεισμό συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου. “Καταλήξαμε ότι ο σεισμός των 5,8 ή 6 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός. Ποτέ δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι αλλά κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός. Από εδώ και πέρα μπαίνουμε σε μια μετασεισμική ακολουθία” κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα