28 περιπτώσεις θρομβώσεων σε 17 εκατ. εμβόλια AstraZeneca

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε σύνολο 17.000.000 δόσεων εμβολίων της AstraZeneca κατά του κορονοϊού που έχουν μέχρι στιγμής χορηγηθεί έχουν καταγραφεί 28 περιστατικά που σχετίζονται με θρομβώσεις. Αυτό ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

«Είναι ένα εμβόλιο που οι αναφορές για τα περιστατικά θρομβώσεων κλονίζουν την εμπιστοσύνη. Ο ΕΜΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν από τις τυχόν παρενέργειες», σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου.

Η καθηγήτρια τόνισε πως «τα θρομβωτικά επεισόδια που σχετίζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca δεν διαφέρουν από τα θρομβωτικά επεισόδια που παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό και δεν είναι παράγοντας αντένδειξης για να γίνει το εμβόλιο σε όσους έχουν ιστορικό θρομβώσεων».

Η Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως οι αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο είναι εξαιρετικά σπάνιες, κάνοντας λόγο για 1,3 αλλεργικές αντιδράσεις ανά 1.000.000 δόσεις εμβολίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα