Πρώτα, ο ΟΗΕ απαγόρευσε τα πλαστικά μιας χρήσης στις εγκαταστάσεις του. Τώρα, τοποθέτησε 193 ηλιακά πάνελ στην οροφή της έδρας του, στο ανατολικό Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Στην οροφή μπήκε ένα ηλιακό πάνελ για κάθε χώρα μέλος του ΟΗΕ. Θα εγκαινιαστούν την Τρίτη, από τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, χώρα που δώρισε τα ηλιακά πάνελ. Η εγκατάσταση έγινε πριν από τη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την ερχόμενη εβδομάδα, στην οποία η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα είναι το κυρίαρχο θέμα. Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η σύνοδος κορυφής των ηγετών, κατά την οποία οι χώρες αναμένεται να ανακοινώσουν νέες δεσμεύσεις για αυτό το ζήτημα.

Το «ηλιακό πάρκο Γκάντι» εγκαταστάθηκε στον 5ο όροφο του κτιρίου του ΟΗΕ, όμως δεν θα παράγει επαρκή ενέργεια για να καλύπτει όλες τις ενεργειακές ανάγκες του τεράστιου συγκροτήματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Τα πάνελ θα παράγουν 86.000 κιλοβατόρες ανά έτος, ενώ η μείωση της έκλυσης των αερίων του θερμοκηπίου που θα προσφέρουν θα ισοδυναμεί με τη φύτευση 1.008 δέντρων σε διάστημα 10 ετών, σύμφωνα με Ινδούς διπλωμάτες. Η επένδυση κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια και στόχος της Ινδίας είναι να τιμήσει τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι, που συμπληρώνονται στις 2 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα