Μέτρια η συμμετοχή παρά τις διαρροές της Κουμουνδούρου

Η συμμετοχή στην κάλπη δεν έδειξε δυναμική πρώτου κόμματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παρουσιάζει θετική την εικόνα της συμμετοχής στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές, στην πραγματικότητα όμως μισοί (140.000) από όσους ψήφισαν στις εσωκομματικές κάλπες του ΚΙΝΑΛ για την εκλογή νέου αρχηγού (270.000) συμμετείχαν στην διαδικασία για την επιβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ήταν ο μόνος υποψήφιος.

Στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και δεν μπορεί να αποκτήσει δυναμική πρώτου κόμματος και επί της ουσίας θα μπορέσει να ανταγωνιστεί μόνο το ΚΙΝΑΛ. Αναμενόμενη εξέλιξη που επιβεβαιώνει όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και όσα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Έτσι, παρά την διαφημιστική προβολή και την οργανωτική προσπάθεια να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες πάνω από 200.000 πολίτες τελικά δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τον στόχο τους κάτι που επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δυναμική στην κοινωνία και δεν μπορεί να προσελκύσει μαζικά περισσότερο κόσμο από το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη διπλασιάσει τα μέλη του και η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα συνεχίζεται λόγω των ουρών που έχουν παρατηρηθεί.

Νωρίτερα, η όλη διαδικασία επεκτάθηκε κατά μία ώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να κλείσουν οι κάλπες στις 8 το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα