26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Χρ. Μεγάλου: Σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για τα “κόκκινα” δάνεια

από fimotro

Αισιόδοξος για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείω δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι «υπάρχει αγορά για τα NPLs, η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σύντομα στην πώληση του πρώτου πακέτου δανείων, ενώ υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι εργαλείο για την αποκατάσταση της πιστωτικής κουλτούρας στην Ελλάδα, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Ο κ. Μεγάλου επισήμανε ότι το οικονομικό κλίμα είναι βελτιωμένο και ότι οι τράπεζες βρίσκονται για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια σε τόσο θετικό οικονομικό περιβάλλον.

Όπως ανέφερε ο κ. Μεγάλου, το ποσοστό ανεργίας έχει υποχωρήσει, οι δείκτες οικονομικού κλίματος έχουν βελτιωθεί, ενώ ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής ενισχύθηκε σε σημαντικό ποσοστό, τη στιγμή που προβλέπεται ανάπτυξη 2-2,2% για φέτος.

Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι καλά κεφαλαιοποιημένες και ότι η περαιτέρω ενίσχυσή τους θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν εκδώσει ομόλογα για πρώτη φορά από το 2014.

«Αντιμετωπίζουμε ακόμη προκλήσεις, με κυριότερη την ανάγκη αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει σε συμφωνία με τον SSM για να μειωθούν τα NPLs.

«Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο σχέδιο. Νομίζω πως θα καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ομίλου Πειραιώς.

Ειδικότερα όσον αφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι υπάρχει αγορά για τα NPLs. «Θα πουλήσουμε το πρώτο πακέτο δανείων σύντομα. Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, είμαι αισιόδοξος», δήλωσε.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν ξεκινήσει και ότι είναι ήδη πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματά τους. «Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις νέες τεχνολογίες, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να είναι σε θέση να δράσουν στο νέο περιβάλλον της ψηφιοποίησης και του fintech ενώ εκτίμησε ότι και οι τέσσερις ελληνικές συστηματικές τράπεζες είναι σε θέση να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα