26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Χρυσόστομος: Νομιμοποιεί παρά φύση κατάσταση η αλλαγή φύλου

από fimotro

«Υπάρχει κάτι το πρωτοφανές. Νόμος της ελληνικής πολιτείας να δημιουργεί αρνητικό δίκαιο και όχι θετικό δίκαιο. Αυτά γίνονται για πρώτη φορά στην ελληνική κοινωνία και η Βουλή ψηφίζει τέτοιου είδους νομοθετήματα», επεσήμανε μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με αφορμή το ζήτημα της ταυτότητας αλλαγής φύλου.

«Δεν μπορεί να νομιμοποιείται μία παρά φύση κατάσταση. Ο νόμος προστατεύει και σέβεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Αυτή η αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου δεν είναι μία μονομερής κατάσταση στον άνθρωπο. Έχει να κάνει με τον όλον άνθρωπο. Εχει να κάνει και με αυτό που λέμε ψυχή, σώμα και πνεύμα και κάθε διάσταση αυτής της ανθρώπινης φύσεως. Όταν, λοιπόν, εδώ νομιμοποιεί μία διάσταση φύσεως και βουλήσεως ή θελήσεως του ανθρώπου, νομιμοποιεί μία διάσπαση του ανθρώπου όχι μία ενότητα», τόνισε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Ο διαπρεπής ψυχίατρος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, υποστήριξε, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «σύμφωνα με τη διεθνή επιστημονική έρευνα, 14,6% των παιδιών σε τρυφερές ηλικίες 5 έως 11 ετών παρουσιάζουν αυτοκτονικό ιδεασμό και κατά 2,4% πραγματοποιούν αυτοκτονικές απόπειρες».

Και ο κ. Παπαδημητριάδης σημείωσε: «Κατά τη γνώμη μου, ο νόμος σωστά προβλέπει στους ανήλικους που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος ότι θα είναι απαραίτητη, βέβαια, η γνωμάτευση ειδικών επιστημόνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα