26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Χημικά και πέτρες σε συγκρούσεις ΜΑΤ-κουκουλοφόρων στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

από fimotro

Επεισόδια έγιναν στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, σύμφωνα με το thessnews.gr.

Ομάδα διαδηλωτών από το συλλαλητήριο προσπάθησε μέσω της Δ. Γούναρη να φτάσει στην Καμάρα και να συμπλακεί με τους αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση.

Υπήρξε ρίψη αντικειμένων εκατέρωθεν, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση.

Δείτε τα βίντεο από το thessnews.gr και thestival.gr:

Επεισόδιο σημειώθηκεκαι  στην περιοχή της Καμάρας. Περίπου δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα κορίτσια, οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν μαζί τους και μάλιστα ένας πολίτης καταγγέλλει τον από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Αντισυγκέντρωση οργανώθηκε στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωποι του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση ενάντια στο συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Ανήρτησαν πανό, στο οποίο αναφέρεται: “Ενάντια σε κάθε εθνικισμό- Πατρίδα μας όλη η Γη”.

Επίθεση από αντιεξουσιαστές δέχτηκαν άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες την ώρα που κατευθύνονταν προς το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία καθώς περνούσαν από την κατάληψη “Σχολείο”. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες στα άτομα αυτά.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου.

Επισημαίνεται ότι, την ώρα που γινόταν η επίθεση αυτή, οι άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν απευθείας στην Λεωφόρο και απέκλεισαν το σημείο.

Επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε διαδηλωτές για το συλλαλητήριο

Νωρίτερα το πρωί ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο το οποίο μετέφερε κόσμο για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό. Η επίθεση σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη στα Εξάρχεια.

Από την επίθεση μια γυναίκα τραυματίσθηκε και χρειάστηκε να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ το λεωφορείο υπέστη υλικές ζημιές. Μάλιστα, έσπασαν και κάποια τζάμια.  Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία για καταγραφή του επεισοδίου, χωρίς ωστόσο να προβαίνουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις.

Σύμφωνα με το nantiareport.gr, από νωρίς οργανωμένες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν αναπτυχθεί ως «ομπρέλες» σε σημεία προσυγκέντρωσης από όπου αναχωρούν λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη με τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ να έχουν αυξημένη ετοιμότητα και παρατηρητικότητα για την ασφάλεια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα