26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Φωτιές και άγρια επεισόδια στο hot spot της Χίου

από fimotro

Επεισόδια με μετανάστες και πρόσφυγες και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών αυτή τη στιγμή στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο.Αφορμή για τα επεισόδια ήταν η διαμαρτυρία γυναικών έξω από τους χώρους του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης Ασύλου (European Asylum Support Office), για την καθυστέρηση του ασύλου.

Από τους χώρους της ΒΙΑΛ απομακρύνθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι και επιχειρούν στελέχη των ΜΑΤ αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου εκτιμούν, ότι η εξέγερση στη Χίο είναι μικρότερης κλίμακας από αυτήν στη Μόρια της Λέσβου πριν τρεις μέρες.

Στο hot spot της Μόριας σήμερα, για μια ακόμα φορά, μπήκαν και «επιχείρησαν» προληπτικά άνδρες διμοιρίας των ΜΑΤ. Τέτοιες «προληπτικές» επιχειρήσεις γίνονται συνεχώς σε όλα τα hot spot και τους άλλους καταυλισμούς, όπου σταθμεύουν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Αυτό γίνεται διότι στελέχη των διωκτικών αρχών εκτιμούν ότι οι συνεχείς εξεγέρσεις μεταναστών, όλες με αίτημα τη γρήγορη ολοκλήρωση διαδικασιών ασύλου, «μπορεί να λειτουργούν ως ντόμινο, με πιθανότητα πολύ δυσάρεστων προοπτικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα