26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Υπό κράτηση στην Τουρκία ο αρχισυντάκτης του σάιτ της Cumhuriyet!

από fimotro

Υπό κράτηση τέθηκε στην Τουρκία ο αρχισυντάκτης ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Cumhuriyet, η οποία ασκεί κριτική στην ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση και στον πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, η κράτηση οφείλεται σε δημοσίευμα αναφορικά με το θάνατο του αντιεισαγγελέα της νοτιοδυτικής επαρχίας Ντενιζλί, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα την Τετάρτη.

Δώδεκα δημοσιογράφοι και διοικητικά στελέχη της Cumhuriyet κρατούνται επί του παρόντος σε τουρκικές φυλακές και θα δικαστούν για κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Η εφημερίδα βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Ερντογάν μετά το πολύκροτο δημοσίευμά της το 2015 που ήθελε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να εξοπλίζουν κρυφά ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας έχει εγκαταλείψει τη χώρα και κατοικεί πλέον στη Δύση.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/346245/upo-kratisi-stin-tourkia-o-arhisudaktis-tou-sait-tis-cumhuriyet/#ixzz4gr3RwoNr
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα