26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο

από fimotro

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία που αφορά στην ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες συνάπτονται με φορείς του Δημοσίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, “παρών” δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων και καταψήφισαν η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η ΧΑ και το Ποτάμι.

Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση για την λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, δέχθηκε τα πυρά της Αντιπολίτευσης διότι – όπως ανέφεραν – κατατέθηκε σε κύρωση σύμβασης, κατά παράβαση του Κανονισμού, και δεν προσήλθε στην Βουλή να την εισηγηθεί η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη αλλά ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Όπως υποστήριξαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, η τροπολογία αυτή είναι εκτός των προβλέψεων του Συντάγματος και καταργεί το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, το οποίο για την ανανέωση των συμβάσεων, θέτει τους περιορισμούς της παρέλευσης διαστήματος τριών μηνών μεταξύ δύο συμβάσεων και του ανώτατου χρονικού ορίου των 24 μηνών ισχύος μιας σύμβασης. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων, έκαναν λόγο για προεκλογική ρύθμιση, με την οποία η κυβέρνηση εμπαίζει και τους άνεργους και τους συμβασιούχους, δημιουργεί προσδοκίες μονιμοποίησης ενώ με αυτή “αποδεσμεύονται οι διαδοχικές συμβάσεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα