26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Υπεγράφη το συμβόλαιο για την πώληση ρωσικών S-400 στην Τουρκία

από fimotro

Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη το συμβόλαιο για την προμήθεια προς την Τουρκία των προηγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Την ανακοίνωση έκανε η ρωσική αμυντική βιομηχανία Rosoboronexport, η οποία διευκρίνισε ότι το συμβόλαιο δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ. «Το συμβόλαιο υπογράφηκε αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ. Επεξεργαζόμαστε προς το παρόν αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της εταιρίας.

Η Άγκυρα έχει εκδηλώσει εδώ και πολύ καιρό το ενδιαφέρον για την αγορά του εν λόγω συστήματος, το οποίο από αρκετούς αμυντικούς αναλυτές θεωρείται καλύτερο από τα αντίστοιχα ΝΑΤΟϊκά αντιαεροπορικά.

Η εν λόγω κίνηση φυσικά έχει γεωπολιτικές διαστάσεις, καθώς η αγορά ενός οπλικού συστήματος από τη Ρωσία προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στο ΝΑΤΟ, σε μια φάση που η Τουρκία βρίσκεται σε ανοιχτή διαμάχη με τις ΗΠΑ για τη στήριξή τους στους Κούρδους της Συρίας αλλά και τις Ευρωπαϊκές χώρες – μέλη της Συμμαχίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους τελευταίους μήνες έχει κάνει σαφέστατα βήματα αυτονόμησης από την κεντρική στρατηγική του ΝΑΤΟ, με χαρακτηριστικότερη την αναθέρμανση των σχέσεων με τη Ρωσία, δείγμα της οποίας φαίνεται και με την αγορά του εν λόγω οπλικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα