26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Τ. Ερντογάν: το ΡΚΚ υπεύθυνο για την επίθεση στην Καισάρεια

από fimotro

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε με αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά κατά λεωφορείο στην Καισάρεια, με συνέπεια το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό, άλλων 55. Σχεδόν όλοι από τα θύματα και τους τραυματίες, ήταν στρατιωτικοί.
Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι “μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.
Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” για ν’ αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, 12 από τους τραυματίες έχουν νοσηλεύονται στην εντατική, ενώ 6 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα