Τσακαλώτος: Θέλουμε όσο πιο καθαρή έξοδο γίνεται

από fimotro

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει στους Financial Times ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να βρίσκεται υπό αυστηρή εποπτεία όταν λήξει το πρόγραμμα διάσωσης, επιμένοντας ότι οι ανησυχίες των Ευρωπαίων είναι αβάσιμες καθώς η χώρα μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια τα οικονομικά της.

Ο ΥΠΟΙΚ σημειώνει παράλληλα ότι το νέο οικονομικό σχέδιο της Ελλάδας – το οποίο θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο – θα αμβλύνει τις ανησυχίες σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον ότι η κυβέρνηση θα ακυρώσει τις μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις όταν απομακρυνθούν οι περιορισμοί του προγράμματος.

«Θέλουμε η έξοδος [από το πρόγραμμα] να είναι όσο πιο καθαρή γίνεται», δηλώνει.

Σημειώνει ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει μεγάλη όρεξη στην Ευρώπη να προσφερθεί στην Ελλάδα μια επιπλέον πιστωτική γραμμή, ιδίως μετά τη συμφωνία των ΥΠΟΙΚ τον Ιούνιο να χτίσει η Ελλάδα ένα ταμειακό απόθεμα €18 δισ. για να κάνει τις αποπληρωμές στο χρέος τους επόμενους μήνες.

«Δεν μπορείς να έχεις απόθεμα αλλά και προληπτική πιστωτική γραμμή – πόσα λεφτά θα βάλεις στην άκρη;» αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα