26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Τσακαλώτος: Δεν πάμε σε εκλογές!

από fimotro

Υπερασπίστηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters.
“Δεν πιστεύω ότι είναι μεγάλο ζήτημα. Έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε” είπε ο Ευ. Τσακαλώτος στο πρακτορείο, μία μέρα αφού οι Ευρωπαίοι δανειστές ανακοίνωσαν ότι “παγώνουν” τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα. Όπως μεταδίδει το Reuters, σε κοινή συνέντευξη τύπου με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στο Βερολίνο, ο Τσακαλώτος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να πάει σε εκλογές. Σημείωσε δε ότι υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι για αυτό καθώς είναι αβέβαιο αν θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Μιλώντας από το Βερολίνο, ο Έλληνας υπ. Οικονομικών τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά της προκειμένου να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, μετά την ενίσχυση των λαϊκιστών σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, στο δημοψήφισμα για το Brexit, αλλά και το ιταλικό δημοψήφισμα.
Ο υπουργός οικονομικών εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει ενεργήσει με πολύ εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις και ότι πρέπει να είναι αξιόπιστη με τους δανειστές αλλά και με τον ελληνικό λαό.
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει συμφωνία ΕΕ-ΔΝΤ για το πώς θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση του χρέους, ενώ επανέλαβε ότι ίσως υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αν το ΔΝΤ επιμείνει σε περικοπές που δεν προβλέπονται στο MoU.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα