26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Τσίπρας: Στόχος και δέσμευση να μειώσουμε τη φορολογία

από fimotro

Το 2018 είναι το κρισιμότερο έτος για τη χώρα που από το 2010 μπήκε σε πρωτοφανή περιπέτεια. Τελειώνουμε τα προγράμματα στήριξης και την ασφυκτική επιτροπεία και την επόμενη ημέρα που θέλουμε να είναι «μέρα παραγωγικής δημιουργίας και βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση της ΓΣΕΒΕE.

Εκτίμησε ότι όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν καθώς τα δημόσια οικονομικά έχουν μπει σε τάξη και οι δείκτες οικονομικού κλίματος ανακάμπτουν. Χαρακτήρισε ενθαρρυντικό ότι το 2017 το ισοζύγιο ανοίγματος και διαγραφών επιχειρήσεων είναι θετικό με 6.000 περισσότερες συστάσεις.

Στάθηκε στο ότι υπήρξε θετικός ρυθμός ανάπτυξης για τέσσερα συνεχή τρίμηνα το 2017, κάτι που έχει να συμβεί από το 2008. «Δεν πρόκειται για εύθραυστη και συγκυριακή ανάκαμψη αλλά σταδιακά ανοδική πορεία της οικονομίας. Σημείωσε δε ότι από φέτος και τα επόμενα χρόνια αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ πάνω από το 2%.

Αυτό που ενδιαφέρει τώρα δεν είναι το πώς θα σταματήσουμε την καταστροφή, αλλά η επόμενη ημέρα. «Εμείς προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα και το μετά την καταιγίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι απευθύνει διαρκώς κάλεσμα στις παραγωγικές δυνάμεις για παραγωγικό διάλογο. «Τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για τη δυναμική επιστροφή της χώρας στο προσκήνιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι εκπονείται συνεκτικός και μακρόπνοος αναπτυξιακός σχεδιασμός με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και των επιμέρους περιοχών. Στάθηκε στην έμφαση στην εξωστρέφεια, τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, την καινοτομία και το υψηλά εξειδικευμένο ανθρώπινο κεφάλαιο.

Η φορολογία

Μίλησε για μια νέα ολιστική προσέγγιση για την ανάπτυξη και σημείωσε ότι υπάρχει μια προσέγγιση της αντιπολίτευσης ότι τα πάντα είναι θέμα φορολογίας. «Μακάρι να ήταν έτσι, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

Αναγνωρίζω ότι πράγματι η φορολογία στη χώρα είναι εξαιρετικά υψηλή και δεν μπορεί παρά να είναι στόχος και δέσμευση να προχωρήσουμε στη μείωσή της με τρόπο δίκαιο και στοχευμένο, ώστε να είναι και εφικτός και αποτελεσματικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα