8 Μαΐου 2024
8 Μαΐου 2024

Τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις για το θάνατο του ήρωα πιλότου

από fimotro

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, για τον θάνατο του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, χειριστή του Mirage -2000-5 που κατέπεσε εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

«Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Στις 12.15 το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

Παυλόπουλος: Η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του
Η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας», αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

Τσίπρας: «Χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο»
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του πιλότου του Mirage 2000-5, Γιώργου Μπαλταδώρου εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση. «Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη, η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», συμπληρώνεται.

Καταλήγοντας, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει: «Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Μητσοτάκης: Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του.

Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα