26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Το αεροσκάφος εξερράγη στον αέρα, λένε μάρτυρες για το ρωσικό Αντόνοφ!

από fimotro

Η Ρωσία θρηνεί τον χαμό 71 ανθρώπων, επιβάτες και πλήρωμα ενός Αντόνοφ της εταιρίας Saratov Airlines, το οποίο συνετρίβη μόλις 6 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας. Οι Αρχές εντόπισαν στα συντρίμμια τα δύο «μαύρα» κουτιά που αναμένεται να φωτίσουν τα αίτια της τραγωδίας, όμως, μαρτυρίες κατοίκων δίνουν νέα διάσταση στο αεροπορικό δυστύχημα. Όπως περιγράφουν, αρχικά άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και μετά είδαν έναν «μανιτάρι» φωτιάς να ανεβαίνει στον ουρανό.
Ο δυνατός θόρυβος τους θύμισε απογείωση και ύστερα, επικράτησε σιωπή. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έσπασε τα τζάμια σπιτιών σε μεγάλη απόσταση. «Όλοι τρέξαμε προς το σημείο που είδαμε τη φωτιά… Προσπαθήσαμε να βρούμε επιζώντες, όμως παντού υπήρχαν πτώματα, τα περισσότερα θαμμένα στο χιόνι…», ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες.Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στην περιοχή Ραμένσκογιε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο. Είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο με προορισμό το Ορσκ, μία πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν, σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων από τη Μόσχα. Μαρτυρίες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Interfax, αναφέρουν ότι το αεροπλάνο πριν από τη συντριβή του έχανε ραγδαία ύψος και έπεφτε φλεγόμενο. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η συντριβή έγινε 7-10 λεπτά μετά την απογείωσή του και δυστυχώς η συντριβή ήταν πολύ σφοδρή για να υπάρχει ελπίδα για τους 71 επιβαίνοντες. «Το αεροπλάνο φέρεται να κατέπεσε έξω από το χωριό Αργκούνοβο (στην περιοχή της Μόσχας). Το πλήρωμα και οι επιβάτες δεν είχαν καμία ελπίδα», ανέφερε αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα στην περιοχή που κατέπεσε το μοιραίο αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines. Τις πληροφορίες μεταδίδουν ρωσικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Οι τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως έχει βρεθεί και το «μαύρο κουτί» του μοιραίου αεροπλάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα