26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Παυλόπουλου: Να… σεβαστεί το διεθνές δίκαιο!

από fimotro

Το πρωί της Τετάρτης το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση της Χρυσής Αυγής και ζητά τη σύλληψη των δραστών.

Η διπλωματική ηγεσία της γείτονος καταδικάζει το κάψιμο της σημαίας σε εκδήλωση (εννοεί εκδήλωση της Χρυσής Αυγής «κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ρατσιστικό κόμμα στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου».

«Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.
Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα καλεί επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας»

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει από μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα