26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Τετ α τετ είχαν το πρωί Κ. Μητσοτάκης – Δ. Αβραμόπουλος για το προσφυγικό

από fimotro

Με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την αύξηση των προσφυγικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τονίζοντας πως διανύουμε «μια συγκυρία ενδιαφέρουσα αλλά και δύσκολη στο φλέγον ζήτημα προσφυγικού – μεταναστευτικού».

«Η κατάσταση επιβαρύνεται διαρκώς, υπάρχει έντονη και κατανοητή αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες. Είναι ένα ζήτημα που θα βρούμε μπροστά μας και θέλουμε άμεση αντιμετώπιση με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχάρη τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για το έργο του.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Μετανάστευσης επεσήμανε πως «κι εμείς έχουμε προβληματιστεί», σημειώνοντας:

«Η ευρωτουρκική συνεννόηση λειτουργεί, αλλά εκείνο που χρειάζεται είναι περισσότερη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό που παρατηρείται σήμερα θα ξεπεραστεί σύντομα, η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Οικονομικά, πολιτικά με την παροχή τεχνογνωσίας και στελεχών για τη δημιουργία στα νησιά κυρίως, ενός τοίχους όχι αυτού που θέλουν κάποιοι στην Ευρώπη αλλά κυρίως μιας καλύτερης διαχείρισης των ευρωπαϊκών συνόρων».

«Το πρόβλημα έγκειται σε αυτό αλλά έχει να κάνει και με την πλευρά της Ιταλίας που τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και πιο δύσκολα. Να εξάρω τη στάση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε αυτό το πρόβλημα που θα κρατησει πολύ καιρό. Η Ελλάδα είναι ακρίτας της Ευρώπης», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα