26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Τα γυρίζει ο Σκουρλέτης: Τώρα λέει ότι δεν είπε ποτέ πως θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι!

από fimotro

Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις έληξαν διαμαρτυρόμενοι για τη μη πρόσληψη τους.

Όπως ισχυρίστηκαν ο Π. Σκουρλέτης τους είχε πει ότι θα μονιμοποιηθούν αλλά πλέον βρίσκονται στην ανεργία.

Ο υπουργός Εσωτερικών με παρέμβαση του στο «Ακραίως» με τον Τ. Χατζή σχολίασε: «Ουδέποτε τους είχα πει ότι θα μονιμοποιηθούν. Είπαμε ότι παρατείνεται η διάρκεια της σύμβασης τους μέχρι τον Μάρτιο».

Επέμεινε ότι όσα ακούστηκαν δεν είναι αλήθεια και εξήγησε πως «Ό,τι έχω πει σε κατ’ ιδίαν το έχω πει και στη Βουλή και σε συνεντεύξεις». Εξήγησε ακόμα πως ο αριθμός όσων προσλαμβάνονται στην καθαριότητα καθορίστηκε από τους Δήμους.

«Ο αριθμός αποφασίστηκε από την αυτοδιοίκηση όχι από τον Σκουρλέτη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε πως «είναι ο πρώτος διαγωνισμός από το 2009 μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις εργασίας στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών» και τόνισε πως οι συμβάσεις «δημιουργούσαν ένα καθεστώς ομηρίας».

Απέρριψε τέλος τις καταγγελίες πως δεν υπάρχει πριμοδότηση όσων εργάζονταν ήδη σε αυτές τις υπηρεσίες λέγοντας πως υπάρχει «ειδική μοριοδότησης για όσους έχουν προϋπηρεσία στις ανταποδοτικές υπηρεσίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα