26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

13 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από την επίθεση στη Βαρκελώνη!

από fimotro

Όχημα τύπου βαν έπεσε πάνω σε δεκάδες άτομα, στο κέντρο της Βαρκελώνης, μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ενώ μετά σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, δύο άτομα εισέβαλαν ένοπλοι σε εστιατόριο της περιοχής Λα Ράμπλα, βρίσκονται ταμπουρωμένοι εκεί και κρατούν ομήρους. Οι τελευταίες πληροφορίες των Ισπανικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες! Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψή τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον διάσημο, τουριστικό δρόμο, Λα Ράμπλα, ο οποίος είναι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Επί τόπου έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής οι οποίες και απέκλεισαν το χώρο. Παράλληλα έχει «σηκωθεί» ένα ελικόπτερο της αστυνομίας που πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Οι παραπλήσιοι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει, η κυκλοφορία έχει διακοπεί, ενώ δεν εκτελούν δρομολόγια στην περιοχή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μάρτυρας έγραψε στο Twitter πως είναι «αποκλεισμένος» σε ένα εστιατόριο και ότι παντού βρίσκονται ένοπλοι αστυνομικοί. Προς το παρόν είναι άγνωστο το εάν υπάρχουν θύματα, ωστόσο φωτογραφίες που δημοσιεύουν χρήστες των social media δείχνουν αρκετά άτομα να δέχονται πρώτες βοήθειες.

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για τέσσερις νεκρούς. Προς το παρόν αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τα τοπικά νοσοκομεία. Πάντως η εφημερίδα El Pais που επικαλείται τις ενδοεπικοινωνίες των αστυνομικών δυνάμεων αναφέρει πως τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν.

Οι αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Καταλονίας ανέφεραν πως«συνέβη ένα περιστατικό στην Πλάσα Καταλούνα» και συμβουλεύουν τους πολίτες να μην επισκέπτονται την περιοχή. Οι αστυνομικές αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους χρήστες των social media να μην μοιράζονται φωτογραφίες με θύματα, ως ένδειξη σεβασμού σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα