26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Τέλος οι προσλήψεις στο Δημόσιο των ΗΠΑ με απόφαση Τραμπ!

από fimotro

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα διάταγμα με το οποίο παγώνουν οι προσλήψεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο, εξαιρουμένων των ενόπλων δυνάμεων.
Το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο ήταν μια από τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο Τραμπ κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Είχε διευκρινίσει ωστόσο ότι το μέτρο αυτό δεν θα αφορούσε τους τομείς της υγείας, της δημόσιας ασφάλειας και του στρατού.
Η υπογραφή των πρώτων προεδρικών διαταγμάτων χαροποίησε ιδιαίτερα τους Ρεπουμπλικανούς αιρετούς. “Ο πρόεδρος Τραμπ δεν χάνει χρόνο για να θέσει σε εφαρμογή τις υποσχέσεις του” σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πολ Ράιαν. Με το πάγωμα των προσλήψεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο “έκανε ένα πρώτο καθοριστικό βήμα για τον έλεγχο της γραφειοκρατίας στην Ουάσινγκτον. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να ενισχύσουμε αυτές τις δράσεις και να παράσχουμε αποτελέσματα στον λαό”, πρόσθεσε.
Στο προεκλογικό “συμβόλαιό του με τους Αμερικανούς ψηφοφόρους” ο Τραμπ είχε θέσει ψηλά στην ατζέντα του το πάγωμα των προσλήψεων, που το είχε εντάξει στο κεφάλαιο που αφορούσε “την εξάλειψη της διαφθοράς και της διαπλοκής” με τα λόμπι.

Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για την απόσυρση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TPP!

Παράλληλα, το εκτελεστικό διάταγμα για την απόσυρση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TPP (Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού), στην οποία μετέχουν 12 χώρες. Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα στους Δημοκρατικούς αλλά και τους ηγέτες ξένων χωρών, ότι ο ρητορική του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας για τις εμπορικές συναλλαγές δεν αποτελούσε μόνο «λόγια» αλλά έχει ήδη αρχίσει να υλοποιεί τις υποσχέσεις του.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, ο Τραμπ είχε υποσχεθεί να αποσύρει τις ΗΠΑ από την εν λόγω συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι θα είναι επιβλαβής για τους Αμερικανούς εργαζόμενους και την εγχώρια παραγωγή.  Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για την απόσυρση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TPP.
Η διαπραγμάτευση για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην εμπορική αυτή συμφωνία έγινε κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα αλλά δεν είχε εγκριθεί ποτέ από το Κογκρέσο.
Έτσι, η απόσυρση από το σχέδιο αυτό δεν θα έχει άμεσες συνέπειες στις οικονομικές πολιτικές των ΗΠΑ.
«Σηματοδοτεί, όμως, μια νέα και πολύ διαφορετική πολιτική των ΗΠΑ σε ζητήματα εμπορίου κατά την προεδρία Τραμπ» αναφέρει το CNN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα