26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Σε θερμό κλίμα το τετ α τετ Τσίπρα – Αρχιεπισκόπου…

από fimotro

Μπορεί οι σχέσεις κυβέρνησης – εκκλησίας να πέρασαν μεγάλη δοκιμασία οι σχέσεις όμως του Α. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο βρίσκονται σε εξαιρετικό σημείο. Στα Ιωάννινα συναντήθηκαν τελικά ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μετά τα «σύννεφα» που είχαν καταγραφεί στις σχέσεις κυβέρνησης – Εκκλησίας, με αφορμή τη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου και τις υψηλών τόνων ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου.

Κατευναστικά, ωστόσο είχαν λειτουργήσει το τελευταίο διάστημα τόσο το ραντεβού του Νίκου Κοτζιά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πριν από την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχέδιου, αλλά και τα τετ α τετ  που πραγματοποιήθηκαν μετά τη ψηφοφορία  με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Κατόπιν συνεννόησης των δυο πλευρών, η συνάντηση έγινε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων (K.Δ.Α.Π.) της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών«Αποστολή». 

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό διάρκειας 45 λεπτών στην οποία επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία της αποτελεσματικής λειτουργίας των διακριτών ρόλων στις σχέσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας ως παράγοντας εθνικής και κοινωνικής συνοχής.

Με την κυβέρνηση να θέλει να διατηρήσει τις καλές σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί με την Εκκλησία το ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο, όλα δείχνουν, πως ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις, αλλά και να περάσει το μήνυμα πως οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον κ. Ιερώνυμο αντέχουν στο χρόνο.

Αυτό είχε αποδειχθεί, άλλωστε και κατά τη διάρκεια της περσινής κρίσης με το μάθημα των Θρησκευτικών, όπου η αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από τον Αλέξη Τσίπρα είχε ηρεμήσει τα πνεύματα.

Η κόντρα που είχε ξεσπάσει για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αλλά και για το διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας, είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια σε αρκετά στελέχη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που διατηρούν καλές σχέσεις με την Εκκλησία και έβλεπαν πως η σύγκρουση με την Ιεραρχία μόνο κακό μπορεί να κάνει στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κ.Δ.Α.Π αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά της Αποστολής και μοίρασε δώρα στα παιδιά της δομής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα