26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας

από fimotro

Όταν σημειώθηκε το ατύχημα, που δεν προκάλεσε τραυματίες, τα δύο πλοία, αμφότερα με σημαία Χονγκ Κονγκ, βρίσκονταν σε βρετανική ζώνη, προστίθεται στην ανακοίνωση των αρχών, οι οποίες αναφέρουν πως έχουν «κινητοποιηθεί πλήρως». «Καμιά ρύπανση δεν έχει διαπιστωθεί στο στάδιο αυτό», διευκρινίζουν.

Συγκρούσθηκαν το δεξαμενόπλοιο Seafrontier, μήκους 183 μέτρων και με 27μελές πλήρωμα, και το «Huayan Endeavour, που ήταν κενό φορτίου και έχει 22μελές πλήρωμα.

«Αυτή τη στιγμή το Seafrontier πλέει ακυβέρνητο, αλλά παρακολουθείται και το Huayan Endeavour γνωστοποίησε πως εξακολουθεί να μπορεί να πλοηγηθεί», ανέφεραν οι αρχές.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης και Διάσωσης (CROSS), το στενό του Πα-ντε-Καλαί αποτελεί την «πιο πολυσύχναστη ναυτική οδό στον κόσμο, καθώς περνούν απ’ αυτή καθημερινά περισσότερα από 400 εμπορικά πλοία, δηλαδή το ένα τέταρτο της παγκόσμιας κυκλοφορίας, στα οποία προστίθενται αλιευτικά και σκάφη αναψυχής»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα