26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης δικαστών…

από fimotro

Συντηρεί η κυβέρνηση το ανοιχτό μέτωπο με τους δικαστές, μέσω των χθεσινών δηλώσεων του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αρμόδιου υπουργού Σταύρου Κοντονή.

Ο υπ. Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να απορρίψει, με ψήφους 3-2, την αίτηση της Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Το κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στην «υποδειγματική στάση» της 29χρονης, σε όλη τη διάρκεια της κράτησής της, τονίζοντας ότι «τήρησε τα δικονομικά μέτρα που της είχαν επιβληθεί, σεβόμενη το δικαιικό σύστημα» και απλά αξιοποίησε «τα εργαλεία του κώδικα ποινικής δικονομίας για την άρση των περιοριστικών όρων που εμπόδιζαν την επιστημονική της εξέλιξη και την ανάγκη της να ταξιδέψει στο εξωτερικό».

Παράλληλα, ο ίδιος καταδίκασε τις βιαιοπραγίες και τις λεκτικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα μετά την έκδοση της απόφασης ως απαράδεκτες, τονίζοντας ότι «όχι μόνον δυσφημούν τον αγώνα και την βασιμότητα των ισχυρισμών της», προσθέτοντας ότι πάνω από όλα οι δικαστές είναι άνθρωποι, κάνουν λάθη, αλλά ο κώδικας ποινικής δικονομίας προβλέπει την υποβολή νέας ένστασης, από το ίδιο δικαστήριο με άλλη σύνθεση.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας, ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική για την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

«Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν βοηθάει και μια αντιμετώπιση από την πλευρά της τακτικής δικαιοσύνης που επίσης δεν βοηθάει και προστατεύει πολλές φορές τους κακοπληρωτές εργοδότες με παραδείγματα που είδαμε πρόσφατα να οδηγούν σε τραγικές συνέπειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην αυτοκτονία απλήρωτης εργαζόμενης στα Γιαννιτσά.

«Αντί άλλου σχολίου… αφιερωμένο στον εισαγγελέα και τους δικαστές που ξαναφυλάκισαν την Ηριαννα…» έγραψε στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αναρτώντας το τραγούδι «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ».

Με ανακοίνωση του, θέση στο θέμα πήρε και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

«Όχι βέβαια, η Δικαιοσύνη δεν είναι πάντα “τυφλή”. Ενίοτε βλέπει και πράττει αναλόγως. Βλέπει, πλειοψηφικά τουλάχιστον, με τη δική της μεροληπτική κοινωνική και ταξική ματιά. Βλέπει και εκδικείται, στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Και λέει τούτο: Οι Ηριάννες θα μείνουν στη φυλακή, την ίδια ώρα που θα βγαίνουν οι Μιχαλολιάκοι, κόντρα σε όσους επιθυμούν, παλεύουν, ονειρεύονται μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, πιο ανεκτική και πιο δίκαιη»

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η απόφαση να τοποθετηθεί η απερχόμενη πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, ενώ προηγήθηκαν οι δηλώσεις, τόσο του αν. υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όσο και του αναπληρωτή υπ. Υγείας, Παύλου Πολάκη κατά δικαστικών λειτουργών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα