26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Συνέλαβαν τον αποστολέα τρομοδεμάτων σε Παπαδήμο-Σόιμπλε!

από fimotro

Συνελήφθη τα ξημερώματα από την αντιτρομοκρατική στην Αθήνα, 29χρονος, ως ύποπτος για την αποστολή του τρομο-δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα παγιδευμένα δέματα-βόμβες με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μεταξύ άλλων και στον Β. Σόιμπλε) στις 25 Μαΐου 2017. Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται και αναμένεται νέα ενημέρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος είναι αλληλέγγυος στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Θεωρείται ως υπεύθυνος για την αποστολή των φακέλων που περιείχαν εκρηκτικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος εντοπίστηκε πριν εκραγεί, αλλά και στα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία, όπου ο εκρηκτικός μηχανισμός εξεράγει τραυματίζοντας μια υπάλληλο. Ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στον εμπρηστικό μηχανισμό που εστάλη στο Βερολίνο και ταυτοποιήθηκε, στάθηκε η αιτία -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- να εντοπιστεί ο νεαρός αναρχικός και, έπειτα, από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή, να συλληφθεί από την αστυνομία.

Ο 29χρονος το τελευταίο διάστημα είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην περιοχή της πλατείας Αττικής, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εκεί όπου τον βρήκαν τα ξημερώματα και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Κατά πληροφορίες, ο 29χρονος είχε πάνω του δύο όπλα. Ο χώρος έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών συνεργείων της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ σημειώσεις, κινητά και υπολογιστής ερευνώνται. Σκοπός είναι να εντοπιστούν τα άτομα, με τα οποία είχε επαφές ο 29χρονος και να διευκρινιστεί αν εκτελούσε εντολές άλλων ή εάν συμμετείχαν και άλλοι στις αποστολές των δεμάτων.

Έρευνες γίνονται και σε ένα δεύτερο σπίτι, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αντιτρομοκρατική. Ο ίδιος κρατάει αρνητική στάση, δεν λέει το παραμικρό στους αστυνομικούς και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Αν και το όνομα του 29χρονου δεν βρισκόταν στις λίστες υπόπτων της Αντιτρομοκρατικής, ο νεαρός είχε εμπλακεί σε επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείου, ενώ είχε δώσει το «παρών» σε πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε άτομα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που βρίσκονται στη φυλακή.  Αυτό που ερευνά η αστυνομία είναι το ενδεχόμενο ο νεαρός να αποτελεί τον άτυπο αρχηγό μιας νέας γενιάς των Πυρήνων, να στρατολογήθηκε δηλαδή το 2016 και να οργάνωσε το βραχίονα που έστειλε τα τρομοδέματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα