26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Συνάντηση Τσίπρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

από fimotro

Στο Ισραήλ βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρίσταται στην τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, μετά τις εργασίες συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου. Στην τελετή θα παραστούν επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας, ο ο γενικός πρόξενος Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο αναπληρωτής γενικού προξένου, Βασίλης Κοΐνης.

Η τελετή γίνεται μπροστά στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου τον οποίο έχουν την ευθύνη να διαφυλάσσουν οι Τρεις Θρησκευτικές Κοινότητες – το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών και το Αρμένικο Πατριαρχείο.

Στη συνέχεια παρουσία του Πρωθυπουργού, η επιστημονικώς υπεύθυνη των εργασιών Τώνια Μοροπούλου θα παρουσιάσει το έργο στην αίθουσα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα