2 Μαΐου 2024
2 Μαΐου 2024

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών- φοιτητών στα Προπύλαια

από fimotro

Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ζητούν μόνιμους και μαζικούς διορισμούς και φοιτητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου που θα επιφέρει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε πανεπιστήμια

Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο- όπως καταγγέλουν – δεν έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που επέφερε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο νόμος Γαβρόγλου και για τις συγχωνεύσεις ιδρυμάτων, που φέρνουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Ακόμη, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόταση του ΙΕΠ, που φέρνει αλλαγές στα επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών σχολών. Υπενθυμίζεται, ότι το ΙΕΠ έχει προτείνει στο υπουργείο να δίνεται διδασκαλική επάρκεια όχι από τις σχολές, αλλά από άλλον φορέα.

Τέλος, οι φοιτητές συμπαραστέκονται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, καθώς -όπως λένε- αν δεν υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί, οι σημερινοί φοιτητές θα είναι οι επόμενοι άνεργοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα