26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την τραγωδία με δράστη και αυτόχειρα τον αστυνομικό

από fimotro

Συγκλονίζει η μαρτυρία του συγγενή της άτυχης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της μαζί με την μικρή της κόρη και την μητέρα της.

«Είχαμε ανησυχήσει το πρωί και προσπαθήσουμε να δούμε τι συμβαίνει γιατί έλειπαν τέσσερα άτομα. Το μικρό δεν είχε πάει στο σχολείο του”, τόνισε χαρακτηριστικά ο εξάδελφος της συζύγου του αστυνομικού και πρόσθεσε: «Σκαρφάλωσα από το πλάι στην εξωτερική σκάλα και είδα ότι η κεντρική πόρτα ήταν ανοιχτή. Είδα την κοπέλα και τους φώναξα να σπάσουν την πόρτα, την έσπασαν και μπήκα μέσα γιατί υπήρχε ένα μικρό παιδί και φοβήθηκα για το παιδί. Αντίκρισα την μητέρα με την κόρη στο σαλόνι, το μωρό στο κρεβάτι και τον πατέρα γονατισμένο μπροστά στο κρεβάτι»!

Δείτε το βίντεο

«Τους βρήκα ξαπλωμένους»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία και του θείου της συζύγου του αστυνομικού, που μπήκε στο σπίτι και αντίκρισε νεκρούς τους συγγενείς του. «Δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε σοκαρισμένος, «τους βρήκα ξαπλωμένους”, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε αν η οικογένεια αντιμετώπιζε προβλήματα.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Συντετριμμένος ο Κώστας Σημίτης

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισοροπημένο άνθρωπο.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε συντετριμμένος για το τραγικό συμβάν. «Πρόκειται για μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ΄ όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες», δήλωσε ο κ. Σημίτης.

Υπενθυμίζεται ότι απο την επιτροπή καταλληλότητας, ο αρχιφύλακας πέρασε το 2011, η οποία τον έκρινε απολύτως ικανό να φέρει όπλο και επρόκειτο να ξαναπεράσει σύντομα – ενώ όπως λένε οι προϊστάμενοί του, δεν είχε δείξει ποτέ συμπεριφορά που να παραπέμπει σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σημειώνεται οτι σύμφωνα με το νόμο περι όπλων, οι αστυνομικοί εξετάζονται απ’ τις επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταλληλότητα τους να φέρουν πυροβόλα όπλα, πριν την είσοδο τους στο Σώμα.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στο νόμο, “οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε εξέταση για τον έλεγχο της καταλληλότητας τους να φέρουν πυροβόλο όπλο, μέσα σε ένα έτος μετά τη συμπλήρωση πενταετίας από την αποφοίτηση τους, από τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών. Η εξέταση γίνεται από ειδική επιτροπή της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Η επιτροπή διερευνά με ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη των εξεταζομένων, την εν γένει προσωπικότητα αυτών και κυρίως την αυτοκυριαρχία, τη συναισθηματική σταθερότητα, την κρίση και αντίληψη και την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις – και αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για το αν η προσωπικότητά τους παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του όπλου. Αν η επιτροπή διαγνώσει και ενδείξεις ψυχοπαθολογίας, παραπέμπει τον αστυνομικό στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις για την Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Αν οι υγιονομικές επιτροπές αποφανθούν ότι κάποιος αστυνομικός δεν είναι κατάλληλος να φέρει όπλο, τοποθετείται σε θέση που δεν οπλοφορεί.

Πάντως, μπορεί κάποιος να σταλεί για εξέταση σε χρόνο μικρότερο απ’ την πενταετία, αν από την υπηρεσία του διαπιστωθεί μη φυσιολογική συμπεριφορά.

Στην περίπτωση του 46χρονου, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέκκλιση, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα