26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Στις 11.00 το πρωί προσγειώνεται στην Αθήνα το Air Force One

από fimotro

Δύσκολα γίνονται γνωστές οι αναλυτικές λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το Air Force One θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης.

Στις 13:30, ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει ωριαία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίς το απόγευμα (υπολογίζεται γύρω στις 3 με 4) θα γίνουν οι κοινές δηλώσεις Ομπάμα – Τσίπρα και θα ακουθήσουν τέσσερις ερωτήσεις, δύο από έλληνες δημοσιογράφους και δύο από ξένους.

Για τις 19:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Πρεδρικό Μέγαρο.

Για τις ανάγκες των δημοσιογράφων θα στηθεί Κέντρο Τύπου από το πρωί της Τρίτης στο Ζάππειο. Οι δημοσιογράφοι που θα θελήσουν να μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο θα μετακινηθούν με πούλμαν.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης δεν είναι ακόμη οριστικοποιημένο. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να επισκεφτεί το Μουσείο της Ακρόπολης, επιθυμία που έχει εκφράσει ο ίδιος.

Η βασική ομιλία θα γίνει νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στη συνέχεια ο αμερικανός πρόεδρος αναχωρεί από την Αθήνα με επόμενο σταθμό του το Βερολίνο.

Κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, οι δρόμοι από τους οποίους θα διέρχεται ο Μπαράκ Ομπάμα θα κλείνουν λίγη ώρα πριν από τη διέλευσή του, για να γίνονται έλεγχοι ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα