26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Στη Νότια Κορέα η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

από fimotro

Η επικεφαλής της βορειοκορεάτικης αποστολής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νοτίου Κορέας, Κιμ Γιο Γιονγκ, βρίσκεται στην Πιονγκτσάνγκ, για την τελετή έναρξης της διοργάνωσης.

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, αναμένεται -σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ- να παραμείνει στη Νότια Κορέα για τρεις ημέρες, με αφορμή την έναρξη των Αγώνων. Μάλιστα, είναι το πρώτο μέλος από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, που πατά επί νοτιοκορεάτικου εδάφους, έπειτα από τον Κορεατικό Πόλεμο, το 1950-53.

Στην πρώτη της εμφάνιση στη Νότια Κορέα, κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, φάνηκε ιδιαίτερα χαμογελαστή, όπως και κομψή, φορώντας ένα μαύρο παλτό και έχοντας ως αξεσουάρ της μια μαύρη τσάντα.

Στην ατζέντα της Κιμ Γιο Γιονγκ  περιλαμβάνεται και συνάντηση με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, Μουν Τζάε-ιν, στο προεδρικό μέγαρο της Σεούλ. Με τους διεθνείς αναλυτές να θεωρούν ότι αυτή η κίνηση, να στείλει ο Κιμ Γιονγκ Ουν την αδελφή του στον… μεγάλο εχθρό, αποτελεί ένα άνοιγμα προς τη νότια πλευρά της Κορεάτικης Χερσονήσου, με σκοπό να βγει η χώρα του από τη διπλωματική απομόνωση και να δημιουργηθεί μια «γέφυρα» επικοινωνίας με τις ΗΠΑ. Άλλωστε, το προηγούμενο διάστημα οι σχέσεις της Πιονγκγιάνγκ με την Ουάσινγκτον μόνο σε καλό επίπεδο δεν βρίσκονταν…

Η 30χρονη Κιμ Γιο Γιονγκ θεωρείται ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που εμπιστεύεται τυφλά ο Βορειοκορεάτης ηγέτης και αυτός είναι ο λόγος που την έστειλε σε μια τόσο σημαντική αποστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα