26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Στη βουλή ο Τσίπρας για να στηρίξει το νομοσχέδιο αναδοχής παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια

από fimotro

Να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες κάλεσε τους βουλευτές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, υπογραμμίζοντας τη διαφορά αναδοχής και υιοθεσίας. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντάς τον ότι φλερτάρει με τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Πλέον, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα, καθώς αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές εξακολοθούν να είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο.

«Ο λόγος που κατατέθηκε αυτό το νομοσχέδιο, με ουσιαστική μελέτη και δουλειά μέχρι να καταρτιστεί, ήταν για να σταματήσει το όργιο της γραφειοκρατίας και των θεσμικών εμποδίων για να δοθεί μια ευκαιρία μια δυνατότητα να βιώσουν αυτά τα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον και να μην στερηθούν για πάντα αυτό που άδικα έχασα: ένα σπίτι, μια οικογένεια», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν χωράνε μικροκομματικές σκοπιμότητες σε τέτοια ζητήματα. Ποια σκοπιμότητα μπορεί να ωθήσει κάποιους να πει όχι σε αυτά τα παιδιά και τα ζευγάρια που θέλουν να τους προσφέρουν αγάπη; Τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα παύουν να είναι αόρατα στην πολιτεία», τόνισε ο πρωθυπουργός και προχώρησε σε μια «πικρή αλήθεια»:

«Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό αυτών των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε».

Όπως είπε, με τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, οι υποψήφιοι γονείς θα προχωρούν σε αναδοχή ή υιοθεσία σε διάστημα 8-12 μηνών.

«Επικρατεί μια σύγχυση που αφορά στη διάκριση ανάμεσα στην αναδοχή και την υιοθεσία. Η πρώτη διαδικασία εγκρίνεται από το δικαστήριο και το παιδί θα έχει δυνατότητα να επιστρέψει στους φυσικούς γονείς, με τους οποίους θα έχει επαφή μαζί τους», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντάς τον για λαϊκισμό: «Είναι βαθιά συντηρητικός και φλερτάρει επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε ουσιαστικό βήμα που κάνει αυτή η κυβέρνηση σε ζητήματα που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα».

«Η ΝΔ του Μητσοτάκη μπορεί αν θέλει να μας παραδώσει εδώ άλλο ένα μάθημα για το ποιος είναι πραγματικά λαϊκιστής και λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος είναι φιλελεύθερος στην πράξη, με την κοινωνική διάσταση του όρους. Ποιος είναι προοδευτικός και ποιος είναι συντηρητικός. Δικαίωμα του Μητσοτάκη να το κάνει αυτό. Τον ευχαριστούμε γιατί καθαρίζει το τοπίο», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη σωρεία αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόνισε: «Μια μερίδα συναδέλφων το κάνει αυτό επειδή αρέσκεται στο να αναπαράγει στερεότυπα. Μια άλλη μερίδα το κάνει γιατί αυτόν που την τρέφει δεν είναι η αγάπη αλλά το μίσος. Για τον ξένο, για τον αλλόθρησκο, για τον διαφορετικό, ακόμη και η υποτιθέμενη αγάπη προς την πατρίδα είναι ψεύτικη και επιτηδευμένη. Δεν μπορείς να τη στηρίζεις στο μίσος για την πατρίδα του άλλου. Μια μερίδα των αντιδράσεων προέρχεται από αυτούς που τρέφονται και τρέφουν το μίσος. Είτε είναι αλλεργικοί είτε δεν μπορούν αν κατανοήσουν τον νόμο. Μι άλλη μερίδα αναπαράγει φοβικά σύνδρομα. Στο όνομα μάλιστα μιας θρησκείας που είναι δομημένη στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Εξού και η υποκρισία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα