26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Στην Hellenic Healthcare μεταβιβάζεται το νοσοκομείο Metropolitan

από fimotro

Ολοκληρώθηκε η πώληση του Metropolitan. Όπως έγινε γνωστό, το διοικητικό συμβούλιο της «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε.» (Metropolitan) υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του νοσοκομείου στην εταιρεία Hellenic Healthcare, η οποία ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners.
Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι και ιδρυτές του Metropolitan, κύριοι Βασίλειος Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης θα επαναεπενδύσουν στην Hellenic Healthcare σαν σημαντικοί μέτοχοι μειοψηφίας, και θα συνεχίσουν να ηγούνται της εταιρείας σαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αυτή θα προσδώσει στον εταιρεία και τον όμιλό του Metropolitan Hospital περαιτέρω οικονομική ευρωστία και ταυτόχρονα θα τον καταστήσει ηγετικό πάροχο υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Παρότι δεν ανακοινώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς το τίμημα ανήλθε σε 80 εκατ. ευρώ. Η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών, στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων στην Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία) ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια παγκοσμίως. Να σημειωθεί ότι ως σύμβουλοι της συναλλαγής λειτούργησαν η Deloitte, και τα δικηγορικά γραφεία Shearman & Sterling και Μ. & Π. Μπερνίτσας για λογαριασμό της CVC, και τα δικηγορικά γραφεία Clyde & Co και Καρατζάς και Συνεργάτες για λογαριασμό της Εταιρείας. H Panaxia Limited λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Εταιρείας.
Προφίλ
Το Metropolitan Hospital ιδρύθηκε το 2001 και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθιερωθεί στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Η μετοχική του σύνθεση αποτελείται από διακεκριμένους επιχειρηματίες και θεσμικούς επενδυτές, managers υγείας με πολυετή εμπειρία στο χώρο της υγειονομικής μέριμνας, καθώς και από διακεκριμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κάθε χρόνο εξυπηρετεί για νοσηλεία 35.000 ασθενείς, ενώ περίπου 350.000 επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία και το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Απασχολεί περίπου 1.500 εξειδικευμένους ιατρούς και 800 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. Το 2015, ο καθαρός κύκλος εργασιών του νοσοκομείου από παροχή υπηρεσιών ανήλθε σε 101,5 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα