26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Στην Ολομέλεια από σήμερα ο Προϋπολογισμός του 2018

από fimotro

Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα χωρίς την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, η συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2018.

Τον υπουργό Οικονομικών εκπροσωπούν ο κ. Γ. Χουλιαράκης και η υφυπουργός Κ. Παπανάτσιου, ενώ ο πρώτος ήταν αυτός που τον κατέθεσε κιόλας στη Βουλή ‘σπάζοντας’ την παράδοση που θέλει τον ίδιο τον ΥΠΟΙΚ να υποβάλλει τον Προϋπολογισμό τον οποίο υπογράφει.

Η απουσία του κ. Τσακαλώτου στις ΗΠΑ για επαφές με επενδυτές και το Συνέδριο της ΝΔ είναι οι λόγοι, που, σύμφωνα με τη Βουλή, φέτος ‘σπάει΄ άλλη μια κοινοβουλευτική παράδοση, αυτή της συνεχόμενης συζήτησής του στη Βουλή.

Έτσι για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά η διαδικασία θα γίνει σε δύο “δόσεις”: σήμερα, αύριο και Τετάρτη, μετά διακοπή, και συνέχεια την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Όπως ενημέρωσε προ ημερών ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης η ψήφιση του Προϋπολογισμού θα γίνει με την καθιερωμένη ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τρίτης 19 Δεκεμβρίου κι αφού έχουν προηγηθεί οι ομιλίες των Πολιτικών Αρχηγών, και υπουργών.

Σήμερα αναμένεται να τοποθετηθούν οι γενικοί εισηγητές των κομμάτων, οι κ.κ.:
Δ. Βέττας, Ν. Δένδιας, Γ.Κουτσούκος, Ηλ. Παναγιώταρος, Ν. Καραθανασόπουλος, Δ. Καμμένος, Γ. Κατσιαντώνης και Γ. Μαυρωτάς. Και οι ειδικοί εισηγητές: Μ. Μπαλαούρας, Χρ. Μπγιάλας, Ν. Συρμαλένιος, Δ.Μάρδας, Χρ. Μπουκώρος, Απ. Βεσυρόπουλος, Φ. Αραμπατζή, Γ. Αρβανιτίδης, Γ.Μανιάτης, Β. Καρακώστας, Θ. Βαρδαλής, Κ. Κατσίκης, Δ. Καβαδέλλας, Σπ. Δανέλλης και Ν. Νικολόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα