26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Στα 30 εκατ. ευρώ τα μέτρα για ενίσχυση των πλημμυροπαθών

από fimotro

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Κοινωνικό Μέρισμα η τροπολογία με τα μέτρα για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών.

Η εν λόγω διάταξη στοχεύει στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες στις περιοχές της Σαμοθράκης, της Σύμης, της Αγιάς Λάρισας, των Τεμπών Λάρισας, των Τρικάλων, της Καλαμπάκας Τρικάλων, της Φαρκαδόνας Τρικάλων, της Πύλης Τρικάλων, της Κατερίνης, των Χανιών, του Πλατανιά Χανιών, του Αποκόρωνα Χανιών, της Κέρκυρας και της Δυτικής Αττικής και την ταχύτερη ανάκαμψη και αποκατάσταση της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής των εν λόγω περιοχών.

Λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα της διάταξης, το επίδομα που θα παρασχεθεί δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με οφειλές των δικαιούχων προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Οπως αναφέρεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, η δαπάνη για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών θα ανέλθει μέχρι του ποσού των 30 εκατ. ευρώ και θα αντιμετωπισθεί από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα