26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Στα μαλακά ο Μηλιώνης, βαριές ποινές για άλλους κατηγορούμενους της Energa-Hellas Power

από fimotro

Ενοχοι κρίθηκαν οι βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa-Hellas Power.
Κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια στην υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου, οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το δημόσιο.
Το δικαστήριο απεφάνθη την ενοχή 13 από τους 19 κατηγορούμενους και συγκεκριμένα: Kήρυξε ενόχους τους Νικ. Δεκόλη και Άρη Φλώρο για το αδίκημα της συναυτουργίας στην κακουργηματική υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50), τον Βασίλη Μηλιώνη για απλή συνέργεια σε αυτή και τους Αχ. Φλώρο και Στεφ. Σαφιάκα για άμεση συνέργεια.
Σημαντικό σκέλος της υπόθεσης αφορά στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει την πρόθεση να επιστρέψουν ένα μεγάλο ποσό στο δημόσιο ταμείο και αναμένεται η απόφαση επί του αιτήματος της επιστροφής συνολικά 83 εκατ. ευρώ από τους κατηγορούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα