2 Μαΐου 2024
2 Μαΐου 2024

Σε πλήρη εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο, Ιεράπετρα και Σητεία

από fimotro

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθες το απόγευμα την περιοχή του Σκοπού λίγα χιλιόμετρα, από το χωριά Αργάσι και Καλαμάκι, χωρίς πάντως να έχουν κινδυνεύσει κατοικίες.

Όλο το βράδυ και κάτω από δύσκολες συνθήκες, 30 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, με 14 οχήματα και δύο υδροφόρες, έδιναν μάχη με τις φλόγες για να εμποδίσουν την πυρκαγιά να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έχει κάψει 250 στρέμματα δασικής έκτασης στη θέση Σκοπός, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, δύο αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ», κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, σε δύσβατα σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε αγροτοδασική – χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ανατολή Ιεράπετρας στο Νομό Λασιθίου.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής, ενώ κινδύνεψαν και σπίτια στον ομώνυμο συνοικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 ελικόπτερα.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ και η πυρκαγιά στην περιοχή Πεύκοι του δήμου Σητείας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/350681/se-pliri-exelixi-purkagies-se-zakuntho-ierapetra-kai-siteia/#ixzz4mEtNjIur
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα