26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Σήμερα το πρώτο Eurogroup χωρίς τον Σόιμπλε

από fimotro

«Σπάνια θα έχει πάει στο euroroup στις Βρυξέλλες τόσο χαλαρός ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως θα πάει αυτήν την Δευτέρα. Όχι τόσο επειδή δεν θα βρίσκεται στο τραπέζι ο αυστηρός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού ακόμα και να ήταν δεν θα είχε σοβαρό λόγο για κριτική, δεδομένου ότι η σωτηρία της Ελλάδας φαίνεται να βρίσκεται επιτέλους σε καλό δρόμο», γράφει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».
Ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο περιθώριο θα υπάρξουν συζητήσεις και επί του ελληνικού θέματος και θα ακολουθήσουν δηλώσεις. Αναμένεται να κινηθούν στη γραμμή της αναγκαίας επιτάχυνσης στην υλοποίηση προαπαιτούμενων ώστε να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό και κατά προτίμηση έως το τέλος του έτους.
Πάντως στο περιθώριο του Eurogroup o Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει τις προθέσεις των δανειστών σχετικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος που σχεδιάζει η κυβέρνηση από το υπερπλεόνασμα που θα εμφανίσει ο φετινός προϋπολογισμός. Τόσο ο Ευκ. Τσακαλώτος όσο και ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης έχουν προαναγγείλει τη διανομή μερίσματος της τάξεως του 0,6%-0,7% του ΑΕΠ ή περίπου 1,2 δις ευρώ και την αξιοποίηση ενός επιπρόσθετου ποσοστού λίγο λιγότερο από μισή μονάδα του ΑΕΠ ως «μαξιλάρι ασφαλείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα