26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Την Porsche 911 του πατέρα του οδηγούσε ο Βακάκης…

από fimotro

ImageHandler.ashxΣυγκλονιστικές λεπτομέρειες αποκαλύπτει το Fimotro σχετικά με το τρομακτικό δυστύχημα που συνέβη στο 83ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθήνας – Λαμίας. Σύμφωνα με απόλυτα διασταρυωμένες πληροφορίες το αυτοκίνητο μάρκας Porsche 911 Turbo ήταν το ΙΧ του γνωστού επιχειρηματία Βακάκη. Ο υιός Βακάκης είχε ένα μικρό Mercedes το οποίο όμως δεν είχε πάρει γιατί είχε μηχανικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υιός Βακάκη πήρε το αυτοκίνητο του πατέρα του ο οποίος ήταν στις Σπέτσες μαζί με φίλο του χωρίς να το γνωρίζει ο γνωστός επιχειρηματίας! Η μητέρα του ήταν στο Λονδίνο και σήμερα επέστρεψε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υιός Βακάκη οδηγούσε ο ίδιος το sport αυτοκίνητο για να πάει στην Αράχωβα…

Μια ανεξέλεγκτη Porsche (911 μοντέλο 997 turbo) περιστρεφόμενη εισέρχεται στο χώρο στάθμευσης με το πλάι, τα λάστιχα να καπνίζουν και με υψηλή ταχύτητα. Ο οδηγός έχει χάσει νωρίτερα τον έλεγχο και την κατεύθυνση του οχήματος. Η Porsche περιστρέφεται χωρίς έλεγχο. Πρόκειται για ένα υπεραυτοκίνητο που έχει απόδοση λίγο κάτω από τα 475PS και είναι 4κίνητο. Διαθέτει συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και ηλεκτρονικά που εφόσον είναι ενεργά προστατεύουν σε δυναμικές καταστάσεις.
Παρατηρώντας λοιπόν προσεκτικά το βίντεο πριν και μετά δεν υπάρχει κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο ο δρόμος είναι άδειος. Δύσκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι χάθηκε ο έλεγχος από κάποια στραβοτιμονιά λόγω άλλου οχήματος. Ίσως μια στιγμιαία απόσπαση προσοχής, ίσως κάποιο αδέσποτο ζώο ή κάτι άλλο να ήταν η αρχή της συμφοράς. Οδηγικό λάθος; Υπερβολική ταχύτητα;
Σύμφωνα με το newsauto.gr, σίγουρα πρόκειται για ακραία κατάσταση είναι εμφανές ότι το αυτοκίνητο έχει υψηλή ταχύτητα μπαίνοντας στο πάρκινγκ. Τη στιγμή της σύγκρουσης χάνουν τη ζωή τους  τέσσερις άνθρωποι. Η Porsche χτυπά με το πίσω μέρος το σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο προσκρούει πάνω στο κτίριο και κόβεται στα δυο. Ταυτόχρονα εκσφενδονίζεται από την Porsche το κιβώτιο ταχυτήτων και η μηχανή. Το σταθμευμένο αυτοκίνητο χτυπάει στον τοίχο και κόβεται στα δυο. Κομμάτια του εισέρχονται από την πόρτα μαζί με φλόγες και βγαίνουν από την άλλη πλευρά. Αμέσως μετά φαίνεται πανικόβλητος ενώ πετάγεται έξω ο πατέρας της οικογένειας.
Η Porsche συνεχίζει την πορεία της για λίγα μέτρα ακόμη και καταλήγει πίσω από το πάρκινγκ όπου απανθρακώνεται. Είναι σαφές ότι τη στιγμή της σύγκρουσης λόγω σφοδρότητας αναφλέγεται το καύσιμο στο ρεζερβουάρ του ενός ή και των δυο αυτοκινήτων.
Η σκηνή αποτυπώνεται και βαραίνει την ψυχή όποιου την παρακολουθεί. Είναι μια ακραία έκφανση της τύχης. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων.

Μια Porsche στην οποία επέβαινε ο Γιώργος Βακάκης, 24 ετών σύμφωνα με τις πληροφορίες, γιος του Απόστολου Βακάκη, ισχυρού ανδρός της εταιρίας παιχνιδιών Jumbo και ο στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρέας Γεωργακόπουλος.

Ο Γιώργος Βακάκης


Φωτογραφίες του φίλου και συνοδηγού του Βακάκη, Ανδρέα Γεωργακόπουλου

Παραμένει άγνωστο πως χάθηκε ο έλεγχος του αυτοκινήτου από τον οδηγό του, το οποίο κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο ύψος της Υπάτης, σύμφωνα με το συγκλονιστικό βίντεο της σύγκρουσης.

Η 33χρονη με τον σύζυγό της

Αυτό που δείχνει το αυτοκίνητο των δύο νεαρών να εισέρχεται με απίστευτη ταχύτητα και χωρίς καμία αίσθηση ότι κάποιος το ελέγχει και να καρφώνεται πάνω στο σταθμευμένο Honda. Ήταν τέτοια η σφοδρότητα της σύγκρουσης, που το Civic εκτός από την φωτιά κόπηκε κυριολεκτικά στην μέση. Η άτυχη 33χρονη και ο τρίχρονος γιος της σκοτώθηκαν ακαριαία.

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος εκτοξεύτηκε έξω από το αυτοκίνητο ενώ ο Γιώργος Βακάκης απανθρακώθηκε μέσα στην πύρινη κόλαση που ξέσπασε, σε σημείο που να μην είναι καν αναγνωρίσιμος.

Το Civic πάνω στο οποίο έπεσε η Πόρσε

Ο πατέρας του μικρού αγοριού και σύζυγός της 33χρονης γυναίκας, που την στιγμή της σύγκρουσης βρισκόταν στην τουαλέτα, πετάχτηκε έξω σοκαρισμένος για να ζήσει σκηνές που παραπέμπουν σε αρχαία τραγωδία.

Αντίκρισε το μακάβριο θέαμα αδυνατώντας να παράσχει την παραμικρή βοήθεια στην οικογένειά του, που χάθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα.

Τα αίτια του απίστευτου τροχαίου διερευνώνται, ώστε να διαπιστωθεί πως η Porsche εισήλθε με τέτοια ταχύτητα και εμφανή την απώλεια ελέγχου της από τον οδηγό, στην ζώνη στάθμευσης.
Ήταν οδηγικό λάθος; Υπερβολική ταχύτητα; Παρουσιάστηκε ξαφνικά κάποιο εμπόδιο στον δρόμο; Υπήρξε μηχανολογικό πρόβλημα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα