26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Πιθανά νέα μέτρα το 2018 βλέπει κυβερνητικός αξιωματούχος!!!!

από fimotro

Δραματικές ανατροπές στην οικονομία που ενδεχομένως θα φέρουν ανατροπές και στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η κυνική ομολογία κυβερνητικού στελέχου;ς περί νένων μέτρων μέσα στο 2018!  Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο έλληνας αξιωματούχος δήλωσε πριν από λίγο στο πρακτορείο Bloomberg:  «Ίσως χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018». Το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα μέτρα το 2018, στην περίπτωση που υπάρχει απόκλιση, παραδέχθηκαν και πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Μείωση στα κρατικά έσοδα της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ (24,080 δισ ευρώ έναντι 24,182 δισ ευρώ) αποκαλύπτει έκθεση της ΑΑΔΕ για την Διακύμανση των Φορολογικών Εσόδων
Πρόσθεσαν ότι για φέτος αναμένεται υπεραπόδοση και παραδέχτηκαν ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα που προέρχονται από τη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.
Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων του χρόνου, οι ίδιες πηγές εξήγησαν ότι η μεγάλη διαπραγμάτευση θα γίνει τον Οκτώβριο με την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα πεδία αποκλίσεων ή υπέρβασης στόχου και το εάν αυτά θα έχουν προσωρινό ή μόνιμο χαρακτήρα και άρα θα επηρεάσουν και τις επιδόσεις του 2018. Για το πόση θα είναι η δημοσιονομική “τρύπα” το επόμενο έτος, οι ίδιες πηγές εκτίμησαν ότι, αν υπάρξει, δεν αναμένεται να είναι μεγάλη.
Ωστόσο, κατέστησαν σαφές ότι «είμαστε δεσμευμένοι στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, μην ξεχνάτε ο στόχος υπερδιπλασιάζεται, είναι δύσκολος». Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε στο πρακτορείο ότι «εξετάζονται αλλαγές στην φορολογία των αυτοαπασχολούμενων με στόχο την μείωσή της, χωρίς όμως να προκύψει δημοσιονομικό κενό, καθώς με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί το 2017 δημιουργεί κίνητρο για να δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα».
Πιο αποδοτικός φόρος ο ΕΝΦΙΑ. Τα έσοδα από φόρους στην περιουσία παρουσίασαν αύξηση 9,14% και διαμορφώθηκαν στα 65,19 εκατ ευρώ έναντι 59,73 εκατ ευρώ τον Ιούλιο του 2016
Παράλληλα, ανέφερε ότι η χώρα θα κάνει νέα προσπάθεια εξόδου στις αγορές τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο της επιστροφής της στην κανονικότητα και της σταδιακής απεξάρτησης από τους μηχανισμούς στήριξης.

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αντίθετη με το αίτημα του ΔΝΤ να διενεργηθεί νέο AQR (έλεγχος ποιότητας στοιχείων του ενεργητικού) στις τράπεζες.

Σχετικά με το μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την πρώτη ή την δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου και αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τους Θεσμούς, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Εξήγησαν ότι το μέρισμα συμφωνήθηκε ότι δεν θα διατεθεί φέτος για τις συντάξεις.
Οι προτάσεις που είναι στο τραπέζι σχετίζονται με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και άλλες κοινωνικές δαπάνες, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και με αναπτυξιακά προγράμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα