26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Πήρε και την Πενσυλβάνια ο Τραμπ – Εκλέγεται με άνεση νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ!

από fimotro

Σαρωτική όπως όλα δείχνουν, θα είναι η επικράτηση του Ντ. Τράμπ καθώς και την πολύ κρίσιμη περιφέρεια της Πενσυλβάνια την κερδίζει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών. Ο Τράμπ έχει ήδη φτάσει τους 267 εκλέκτορες και απομένουν μόλις 3 για φτάσει τον αριθμό των 270 που χρειάζεται για να εκλεγεί και τυπικά νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η τελική εκτίμηση είναι ότι Τραμπ κέρδισε και μαθηματικά και την προεδρία των ΗΠΑ και θα βγάλει πάνω από 280-290 εκλέκτορες(!), ποσοστό που καμία δημοσκόπηση δεν μπόρεσε, όχι απλά να προβλέψει αλλά ούτε καν να προσεγγίσει! Συνολικά, προς το παρόν και χωρίς την Πενσυλβάνια, 244 εκλέκτορες κερδίζει ο Τραμπ και 215 η Κλίντον ενώ χρειάζονται 270. Σύμφωνα με τους ΝYT, ο Τραμπ έχει πιθανότητες νίκες κατά 95% ενώ στην αρχή της βραδιάς έδινε πιθανότητες 85% στην Κλίντον.
Φλόριντα, Αϊντάχο, Λουϊζιάνα, Τέξας, Αρκάνσας (η θεωρούμενη ως πολιτεία του Μπιλ Κλίντον), Κεντάκι, Ιντιάνα, Μισισιπί, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί, Νότια και Βόρεια Καρολίνα, Αλαμπάμα, Βόρεια και Νότια Ντακότα, Νεμπράσκα, Κάνσας, Ουαϊόμινγκ, Οκλαχόμα, Οχάιο,Μιζούρι και Μοντάνα κερδίζει ο Ντ. Τραμπ. Και η κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα πέρασε στον Ντ. Τραμπ προσφέροντας του ακόμα 29 εκλέκτορες αλλά και η Τζόρτζια καθιστώντας απόλυτο φαβορί τον Ρεπουμπλικάνο.
Χαβάι, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Βιρτζίνια, Κονέκτικατ, Νέα Υόρκη, Βέρμοντ, Μέριλαντ, Ιλινόι, Ντελαγουέρ, Νιού Τζέρσεϊ, Μασαχουσέτη, Ρόουντ Άιλαντ και η Περιφέρεια της Κολούμπια (D.C.), Όρεγκον και Νέο Μεξικό αποδίδονται στην Χίλαρυ Κλίντον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα