26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Πέρασε η Συμφωνία με 153 πρόθυμους βουλευτές

από fimotro

Υπερψηφίστηκε από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 8 πρόθυμους βουλευτές

Πέρασε πριν από λίγο με 153 “ΝΑΙ” η Συμφωνία των Πρεσπών. 146 είπαν “ΟΧΙ” και ένας δήλωσε “Παρών”. Την Συμφωνία στήιξαν με τισ ψήφους της η Κατερίνα Παπακώστα και η Έλενα Κουντουρά και οι Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς. Με 153 «ναι» κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η Συμφωνία των Πρεσπών που ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
«Ναι» στη Συμφωνία ψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οκτώ εκ των προθύμων. «Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές και «παρών» ένας – ο Γρηγόρης Ψαριανός. Οι οκτώ  «προθύμοι» βουλευτές, που οδήγησαν στην κύρωση της Συμφωνίας των πρεσπών είναι η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Ελενα Κουντουρά, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σταύρος Δανέλλης, ο Σταύρος θεοδωράκης. «Όχι» ψήφισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, ο οποίος παρέμεινε στην κυβέρνηση και έως την τελευταία στιγμή δεν είχε αποφαφηνίσει την πρόθεσή του.  «Παρών» ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα