26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει τον Γαβρόγλου: Συζητάμε τον τρόπο ανάδειξης των μουφτήδων

από fimotro

Επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει το θέμα της εκλογής Μουφτή. Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη δυνατότητα εκλογής (αντί διορισμού) των μουφτήδων στη Θράκη. Επιβεβαιώνοντας μία τέτοια πρόθεση, απάντησε:

« Η συζήτηση προχωρά στο πώς θα μπορέσουμε να αμβλύνουμε υπαρκτές αντιθέσεις στον χώρο της μειονότητας, που έχουν να κάνουν με το ότι ένα μεγάλο τμήμα της δεν αναγνωρίζει τον επίσημο θρησκευτικό ηγέτη τον οποίον ορίζει η ελληνική Πολιτεία. Αυτή είναι μία συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε, διότι ούτε την ελληνική Πολιτεία τιμά αυτό ούτε κάνει την μουσούμανική μειονότητα να αισθάνεται άνετα.

Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο (και δεν θα γίνει αύριο αυτό αλλά σε ένα βάθος χρόνου) ώστε τα πρόσωπα που θα αναγνωρίζει ως θρησκευτικούς ηγέτες η ελληνική Πολιτεία να μην τα αμφισβητεί η μειονότητα ή μέρος της μειονότητας.

Δεν αφορά αυτή η συζήτηση τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και, μάλιστα, μακάρι αυτό στο οποίο θα καταλήξουμε να μην το μποϋκοτάρουν κάποιοι και να το αποδεχτούν όλοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα