Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν!

από fimotro

Παρά τις εκκλήσεις των διεθνών συμμάχων του, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε πράξη τη διπλωματική απειλή του ανακοινώνοντας ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από τη συμφωνία που περιόρισε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι ΗΠΑ επαναφέρουν και ισχυροποιούν «στο ανώτατο επίπεδο» τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης που είχαν αρθεί με τη συμφωνία, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Υποστήριξε ότι η «καταστροφική» και «σάπια» συμφωνία, την οποία πέτυχε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα το 2015, απέτυχε να ανακόψει τις πυρηνικές βλέψεις του Ιράν και την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή.

 

Επιτέθηκε στην Τεχεράνη κατηγορώντας την ότι λειτουργεί ως σπόνσορας τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως οι Ταλιμπάν, η Αλ Κάινα, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, καθώς και για βομβιστικές επιθέσεις σε αμερικανικές πρεσβείες και άλλους στόχους.

Υποστήριξε ακόμα ότι περιουσιακά στοιχεία του Ιράν στο εξωτερικό, τα οποία είχαν παγώσει με τις προηγούμενες κυρώσεις, αποδεσμεύτηκαν από τη συμφωνία και χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση τόσο του πυρηνικού προγράμματος όσο και τρομοκρατικών ενεργειών.

«Μετά την άρση των κυρώσεων το καθεστώς δημιούργησε νέα όπλα που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές» είπε.

Επικαλέστηκε εξάλλου τον πρόσφατο ισχυρισμό του Ισραήλ -μεγάλου εχθρού του Ιράν- ότι η Τεχεράνη συνεχίζει να εργάζεται μυστικά για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου έσπευσε να εκφράσει τη «βαθιά εκτίμησή του» για την απόφαση Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα