26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ο Έλληνας αποχαυνωμένος στον καναπέ με τηλεοπτική μαλάκυνση εγκεφάλου, δεν έχει… ελπίδα!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

Η παροιμία, «όπου υπάρχει φτώχεια υπάρχει και γκρίνια» είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Και όσο ο Έλληνας είναι καθηλωμένος μπροστά σε μια τηλεόραση εθισμένος να παρακολουθεί από τον καναπέ του ενημέρωση-παραπληροφόρηση, τηλεοπτικά σκουπίδια και τηλετζόγο δεν έχει καμιά ελπίδα ανάκαμψης. Έτσι, μέσα στην πολιτική αβεβαιότητα, μαζί με την αδιαφορία του ως πολίτη, αναρχικοί, Ρουβικώνες, αντιεξουσιαστές, τρομοκράτες και κάθε είδους διαταραγμένη προσωπικότητα θα βρίσκει έδαφος να δρα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, με το πρόσχημα της υπεράσπισης των αδύναμων συμπολιτών μας!

Είναι γεγονός ότι σε μια φτωχοποιημένη Ελλάδα δεν θα μπορούσε να υπάρχει εξαίρεση της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι λοιπόν τζόγος, πορνεία, ναρκωτικά και προσφυγικό βρίσκονται σε άνθηση με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες και προεκτάσεις για τον ελληνικό λαό μαζί με την κρίση που του έχει αλλάξει τρόπο ζωής και σκέψης.

Σε όλη αυτή την ισοπεδωτική εξαθλίωση, έρχεται και η τηλεόραση που με την ενημέρωση και ψυχαγωγία-τηλεπαιχνιδιών, τον αποχαυνώνει εντελώς, και αλειώνει τον εγκέφαλο του ανήμπορο να αντιδράσει στη μέθη και τη διέγερση που του προσφέρει ο εθισμός της εικόνας!

Καθηλωμένος σε ένα «αναπηρικό» καροτσάκι μετά τον καναπέ, στριφογυρίζει σαν μεθυσμένος με θολωμένο το μυαλό παρακολουθώντας, παζάρια, survivors, Ακαδημίες ταλέντων, Rising Star, X-factor κ.ά. μαζί με τον τηλετζόγο των καναλιών που έχουν αντικαταστήσει τα Casino της χώρας. Μικρά και μεγάλα κανάλια ανταγωνίζονται το ένα το άλλο για το πιο τα δώσει τα περισσότερα «χρήματα», μέσα από ηλίθιες ερωτήσεις, τύχη, η αναγραμματισμό λέξεων.

Εάν σε όλη αυτή την αλυσίδα του εθισμού των τηλεθεατών προσθέσουμε την πλύση εγκεφάλου και τον καθημερινό βομβαρδισμό προσφοράς δώρων και χρημάτων από τα κανάλια προς άγρα πελατών, τότε ο τηλεθεατής ολοκληρώνεται ως «πολιτιστική και μορφωτική» προσωπικότητα στην κοινωνία με τη συμμετοχή του σε μια τέτοια τηλεοπτική εξάρτηση. Δυστυχώς ο Έλληνας είναι ταυτισμένος με όλα αυτά μαζί με την κλειδαρότρυπα διαφόρων τηλεπαιχνιδιών όπως είναι και το survivor.
Ίντριγκες, σασπένς, «πλοκή», καυγάδες, στο παιχνίδι δημιουργούν συνθήκες αρένας, ενός σύγχρονου Κολοσσιαίου από κόντρες φιλίες φλέρτ έρωτες πείνα και πάει λέγοντας σε ένα εξωτικό νησί. Όταν παρακολουθεί ο τηλεθεατής με υστερία και κυρίως οι νέοι, ένα τέτοιο ανθρωποφάγο ριαλοπαίχνιδο δεν έχει ελπίδα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Δεν λέμε βέβαια να απαγορευτούν προγράμματα και τηλεπαιχνίδια. Όχι λογοκρισία και απαγορεύσεις σε μια δημοκρατία. Απλά να αγνοήσει τη διαφημιστική πλύση εγκεφάλου και προβολή καναλιών και διαδικτύου, με εικόνες προπαγάνδας. Ένα βιβλίο στα χέρια ενός τηλεθεατή αντί για τηλεόραση είναι ανάταση και φρεσκάρει το μυαλό.

Γιατί τώρα ένα τέτοιο πρόγραμμα καθηλώνει τους Έλληνες «αν τους καθηλώνει» και τι προβλήματα τoν βασανίζουν όταν συγκεντρώνει 60ρια και 70ρια; άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου σε μια ψυχορραγούσα κοινωνία. Απαντήσεις μπορεί να δώσουν οι ειδικοί: Επικοινωνιολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, ινστρούχτορες της κοινωνικής ψυχανάλυσης… και εξειδικευμένοι ψυχίατροι!

Όσο λοιπόν ο Έλληνας παραμένει κολλημένος στον καναπέ με survivor και άλλου είδους αποχαυνωτικά τηλεπαιχνίδια και προγράμματα και δεν αντιδρά, τόσο η μαλάκυνση εγκεφάλου του θα επιδεινώνεται και θα χάνεται όποια ελπίδα υπάρχει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα