26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Οργή Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Βενεζουέλα: Το καθεστώς Μαδούρο συμπεριφέρεται σαν αυταρχική δικτατορία

από fimotro

«Αυτή η αρπαγή εξουσίας έχει στόχο να παραγκωνιστεί η δημοκρατικά εκλεγμένη Εθνοσυνέλευση από μια αυταρχική επιτροπή που θα δρα υπεράνω του νόμου», υποστήριξε στην ανακοίνωση αυτή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ διεμήνυσε επίσης ότι καθώς «το καθεστώς του προέδρου Νικολάς Μαδούρο συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν μια αυταρχική δικτατορία, είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε όλο το βάρος της αμερικανικής οικονομικής και διπλωματικής ισχύος στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας που προσπαθεί να αποκαταστήσει τη δημοκρατία» στη χώρα αυτή.

Η Συντακτική Συνέλευση εξελέγη τον Ιούλιο με αποστολή να αναθεωρήσει το Σύνταγμα της χώρας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση στη χώρα, αλλά η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι πρόκειται για μια απόπειρα του προέδρου Μαδούρο να καταργήσει το κοινοβούλιο, στο οποίο οι αντίπαλοί του διέθεταν την πλειοψηφία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα