26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Οι τάσεις στα ταξίδια και τη φιλοξενία για το 2018

από fimotro

Αν και το περασμένο έτος υπονομεύθηκε από ακραία αβεβαιότητα και αστάθεια στον τομέα της οικονομίας και της ασφάλειας τόσο λόγο των των πολιτικών αναταραχών όσο και μέχρι την αμφισβητούμενη απαγόρευση των ταξιδιών από τον πρόεδρο Trump, η πρόοδος της ταξιδιωτκής βιομηχανίας δεν αποτελεί ένα θέμα που πρέπει να αγνοηθεί.

Η χρήση διαφόρων τεχνολογικών λύσεων, η διαφοροποίηση των υπηρεσιών στα ξενοδοχεία και η αύξηση των Millennials ταξιδιωτών είναι μόνο μερικά από τα σημαντικότερα σημεία που σηματοδότησαν το 2017.

Θα συνεχίσουν να κυριαρχούν και το 2018 όλα αυτά τα γεγονότα ή αναμένουμε νέες και αυξανόμενες τάσεις στον τομέα των ταξιδιών και της φιλοξενίας τομείς; Σε αυτά τα ερωτήματα έρχεται να ρίξει φως η πρόσφατη έκθεση της Skift με τίτλο οι «Μεγάλες αλλαγές που θα καθορίσουν τα ταξίδια το 2018»

Επαυξημένη πραγματικότητα ή εικονική πραγματικότητα

Το να αποκτήσει ο ταξιδιώτης μια αίσθηση του δωματίου του ξενοδοχείου του προτού φτάσει στον προορισμό του ή της οικονομικής του θέσης στην πτήση του δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη όσο τώρα. Τα εικονικά ταξίδια αναμένεται να εξελιχθούν περαιτέρω φέτος, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών βιάζονται να προσφέρουν εύκολο και αξιόπιστο σχεδιασμό ταξιδιών και εμπειρία.

Προσωπικές εμπειρίες εκπλήρωσης ταξιδιού

Οι ταξιδιωτικές απαιτήσεις των καταναλωτών δεν θα σταματήσουν στη διαμονή, το καλό φαγητό, την άνετη διαδρομή ή πτήση. Είτε πρόκειται για αναψυχή είτε για επαγγελματικούς λόγους, σε ένα ξενοδοχείο πέντε ατόμων ή σε ξενώνα του το 2018 οι ταξιδιώτες θα ανησυχούν περισσότερο για την βιωματική τους εμπειρία και την εκπλήρωσή της.

Ξενοδοχεία έναντι καταλυμάτων τύπου Airbnb

Η αύξηση της ιδιοκτησίας ακινήτων το 2017 δημιούργησε έντονο ανταγωνισμό στον τομέα των καταλυμάτων, κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης διαφοροποίησης των προϊόντων στην αγορά ταξιδίων και φιλοξενίας. Ωστόσο, η Resonance Consultancy σε πρόσφατη έρευνά της ανέφερε ότι μόνο περίπου το 23% των millennials ατόμων στις ΗΠΑ προτιμούν να κλείσουν τη διαμονή τους και να ταξιδέψουν μέσω ιστότοπων τύπου Airbnb.

Αυτό, ίσως αποτελεί μια μεγάλη ανακούφιση για τα ξενοδοχεία, με το 64% των ταξιδιωτών να προτιμούν να κάνουν κράτηση μέσω ταξιδιωτικών ιστοσελίδων ενώ το 47% μέσω συγκεκριμένων ξενοδοχείων, θέρετρων και αεροπορικών εταιρειών. Παράλληλα, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, εξακολουθούν να έρχονται λίγο πιο μπροστά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από τα sites της οικονομίας του διαμοιρασμού που καταλαμβάνουν ποσοστό 24%.

Βιώσιμα ταξίδια

Ως διεθνές έτος για τον αειφόρο τουρισμό και την ανάπτυξη, το 2017 πραγματοποιήθηκαν μαζικές εκστρατείες με στόχο την προώθηση υπεύθυνων ταξιδιών τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού όσο και από άλλους ενδιαφερόμενους φορείς. Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί η εφαρμογή των πολιτικών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τη βιωσιμότητα.

Επιπλέον, τα εκατομμύρια των ταξιδιωτών παγκοσμίως που επλήγησαν και επηρεάστηκαν από την εκστρατεία Travel.Enjoy.Respect από τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών θα ασκήσουν όλο και περισσότερο προσοχή στις ταξιδιωτικές τους συμπεριφορές, σε μια προσπάθεια να αφήσουν μόνο θετικές επιπτώσεις στους προορισμούς τους οποίους ταξιδεύουν.

Πηγή: tourismtoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα