26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ξεσπούν την οργή τους σε γιατρούς και νοσηλευτές

από fimotro

Με την οργή των ασθενών και των συγγενών τους έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Οι εργαζόμενοι κατηγορούν το υπουργείο Υγείας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι τις ανεπάρκειες του Συστήματος». Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στη Νάξο στη νυχτερινή βάρδια (Κυριακή προς Δευτέρα 16/1/2017) δεν υπήρχε κανένα ασθενοφόρο στο νησί. Όταν δεν υπάρχει ασθενοφόρο το τηλέφωνο για τα επείγοντα περιστατικά καλεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Νάξου.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας υπήρξε κλήση στα ΤΕΠ για τη διακομιδή επείγοντος περιστατικού από μαγαζί της πόλης. Η νοσηλεύτρια που απάντησε στην κλήση ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο και ότι θα πρέπει ο ασθενής να μεταφερθεί είτε με την Αστυνομία, είτε με ιδιωτικό μέσο. «Μετά από λίγη ώρα κατέφθασε στα ΤΕΠ εξαγριωμένη γυναίκα και ζήτησε τη νοσηλεύτρια με την οποία μίλησε στο τηλέφωνο», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και αποκαλύπτει ότι όταν την εντόπισε «άρχισε να τη χτυπά βάναυσα και να την κυνηγάει στον χώρο των ΤΕΠ».
Η ΠΟΕΔΗΝ παρουσίασε και άλλο περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς συνοδών ασθενών προς το προσωπικό των ΤΕΠ.
Αυτή τη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, στις 5-1-2017 στα Εξωτερικά Ιατρεία (Ε.Ι.), όπου εφημέρευε σαν ειδικευμένος Παθολόγος ο Διευθυντής της Κλινικής.
Λόγω της έξαρσης της γρίπης η αναμονή των ασθενών ήταν αρκετά μεγάλη. Συνοδός απαιτώντας την άμεση αντιμετώπιση του συγγενούς του γρονθοκόπησε τον γιατρό και τον καθύβρισε.
Την ίδια μέρα απειλήθηκε και καθυβρίστηκε και τραυματιοφορέας επειδή «τόλμησε» να ζητήσει από ασθενείς και συνοδούς που ανέμεναν στον χώρο των Ε.Ι. να κάνουν στην άκρη να περάσει το φορείο.
Καταλήγοντας η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι εξαιτίας των ελλείψεων στο ΕΣΥ «πεθαίνουν οι άνθρωποι, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν ζήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα